4.3 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

традиційна ситна страва Чернігівщини – ЧЕline |
(cheline.com.ua)

Найпопулярніші

У Ніжинському районі на Чернігівщині господині готують унікальну страву. Вона має назву «кишка пшоняна» та входить до списку нематеріальної спадщини Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борщ «Квасок», березинські пряники та балабони: на які страви багата Чернігівщина (Відео)

«Цю страву готують на основі пшона та молока. Готується каша. Особливо, коли колють свиню в селі, то є ця кишка. Її господині начиняють цією кашею. Потім у макітру наливається вода, смалець і все це готується до готовності. Ці такі страви на Чернігівщині дуже ситні. Оскільки українці – дуже працьовитий народ, вони з давніх-давен любили працювати в полі, тому й страви мали бути відповідними», – розповіла у коментарі ЧЕЛАЙН Надія Заваліна, директор Обласного центру народної творчості.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

ЧEline

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини