4.3 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Часниковий хліб з сиром і травами
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Ніжний і ароматний часниковий хліб завжди буде чудовим доповненням до перших страв. Приготувати такий хліб вдома не важко, а виходить він набагато смачніший за магазинний. Унікальний смак та аромат цього хліба продовжує завойовувати серця гурманів у всьому світі.

Власний секрет приготування найкращого часникового хліба, який стане справжньою прикрасою будь-якого столу, розповіла фудблогерка з ніком katia_cooking.

Читайте також: Чебуреки без тіста від Ектора – ви точно так ще не готували.

“Раджу готувати відразу дві порції, бо цей смачний і ароматний хлібчик буквально тане в роті, а затримається на столі він максимум на 15 хвилин”, – розповіла блогерка.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 350 г
  • Молоко – 200 мл
  • Дріжджі сухі – 8 гр
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ч.л
  • Вершкове масло – 40 г

Для начинки:

  • Часник – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Олія оливкова – 10 мл
  • Розмарин/орегано – 2 гілочки
  • Вершкове масло – 70 г
  • Прованські трави – 1ст. л
  • Сир Гауда (або будь який вам подобається) – 50 г

Читайте також: Хачапурі на кефірі — суперлегкий рецепт, який завжди вдається.

Як приготувати ароматний часниковий хліб

1. В теплому молоці розпускаємо дріжджі і даємо їм “попрацювати” кілька хвилин.

2. У глибоку ємність просіюємо борошно, робимо посередині заглиблення та вливаємо туди теплу опару з молока з дріжджами. Туди ж додаємо сіль, цукор і розтоплене вершкове масло, все ретельно перемішуємо.

2. Замішане тісто повинно бути м’яке і нелипке. Накриваємо його рушником і ставимо у тепле місце на 40 хвилин.

3. Поки тісто сходить, готуємо начинку. Очищений часник пропускаємо через прес, кладемо у маленьку глибоку тарілку, додаємо прованські трави, сіль, перець, оливкову олію та гілочки розмарину або орегано. Все перемішуємо, накриваємо фольгою та ставимо у духовку, де готуємо до готовності 15-20 хв при температурі 180 градусів.

4. Начинку трохи охолоджуємо і з’єднуємо з вершковим маслом кімнатної температури.

5. Тісто розкочуємо в один пласт, який змащуємо начинкою, посипаємо натертим сиром і розрізаємо на рівні квадратики.

6. Квадратики однакової форми складаємо вертикально у форму, змащуємо зверху начинкою, додаємо трохи сиру і знову ставимо у тепле місце на 25-30 хвилин.

7. Випікаємо у духовці 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.

“Це нереально смачно, обовʼязково пробуйте і вам точно сподобається”, – додала блогерка.

Цікаві новини для вас:

  1. Пиріг з лаваша з м’ясом та сиром – простий спосіб приготувати вечерю за 15 хвилин.
  2. Як приготувати пиріг-равлик з тіста філо – і смачно, і красиво.
  3. Як запекти найсмачнішу рибу у фользі – поради від шеф-кухаря Ярославського.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини