Як легко приготувати незвичні котлети із броколі
Чи можна приготувати мегакорисні котлети за пів години? Так! У цьому переконана гастрожурналістка Маша Сердюк. У своєму блозі «Котлетка» Марія ділиться рецептами котлет з усього на світі та доводить, що на приготування цих страв вам не знадобиться купа часу та зусиль.
Саме цей рецепт котлет із броколі є абсолютно веганським, бо готується без яєць, сиру та інших твариних жирів.
Читайте також: Запечені сирники у макітрі – як приготувати за рецептом шеф-кухаря
Інгредієнти:
- Броколі 1 шт
- Цибуля 1 шт
- Борошно 2 ст л
- Панірувальні сухарі за смаком
- Сіль та чорний перець за смаком
- Олія за смаком
Спосіб приготування:
Броколі розбираємо на суцвіття і опускаємо в киплячу підсолену воду на півтори-дві хвилини.
Броколі разом із цибулею подрібнюємо у блендері або прокручуємо в м’ясорубці. В отриману масу додаємо сіль і перець, перемішуємо і залишаємо хвилин на 15-20, щоб «фарш» пустив сік.
Додаємо борошно і добре вимішуємо. Формуємо котлетки, обвалюємо в панірувальних сухарях і викладаємо на розпечену та змащену олією сковороду.
Смажимо на сильному вогні до золотистої скоринки з обох боків.
Раніше ми розповідали, як приготувати авдіївську “гонорову” кашу за аутентичними рецептами. Авдіївська каша вважається культурною спадщиною Донеччини. Ця страва є традиційною для міста Авдіївка у Донецькій області, яке, на жаль, тимчасово окуповане у лютому 2024 року. До списку нематеріальної культурної спадщини України кашу включили у 2022 році.