Готується страва дуже просто
Сьогодні розповідаємо як приготувати дуже смачних фаршированих кальмарів. Рецептом поділився на своєму сайті шеф-кухар Євген Клопотенко.
Читайте також: Неймовірна спокуса – як приготувати яблучний пиріг з карамеллю на пісочному тісті
Для приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:
- 2-3 невеликих кальмари
- 100 г рису
- 1 морквина
- 1 цибулина
- 50 г консервованої або замороженої кукурудзи
- сіль та перець до смаку
- 2 ст. л. олії
Промийте 100 г рису, покладіть у каструлю, залийте 200 мл води й варіть 15 хвилин після закипання. Відкиньте рис на сито. Очистьте цибулю та моркву, наріжте їх дрібними кубиками. Обсмажте цибулю на 2 ст. л. олії протягом 3 хвилин, додайте моркву й смажте ще 5-7 хвилин. Якщо використовуєте заморожену кукурудзу, додайте її та обсмажте разом із овочами 2 хвилини.
Очистьте кальмарів від плівки, виверніть і видаліть внутрішню пластинку. Змішайте рис із овочами та кукурудзою, приправте сіллю й перцем. Начиніть цією сумішшю кальмарів, викладіть їх у змащену олією форму. Запікайте в духовці при 180 °C протягом 20 хвилин.
Раніше ми розповідали як приготувати полтавські галушки з куркою.