Дубайський шоколад у 2024 році став об’єктом бажання мільйонів людей в усьому світі – всі буквально мріють його спробувати. І не дивно – цей десерт вважається екзотичним делікатесом через його особливі інгредієнти, що створюють незвичайний смак і хрускіт. Ціни на цей смаколик дуже “кусаються”, але ви можете спробувати приготувати його вдома – попри екзотичність, усі його компоненти можна придбати в супермаркеті або замовити в інтернеті.
Про те, як приготувати дубайський шоколад вдома, розповіла фудблогерка з ніком valeriia cooking у своєму Instagram.
Читайте також: Торт на День закоханих: рецепт “Битого скла” з бісквітом і кокосовою стружкою.
Історія шаленої популярності дубайського шоколаду
Рецепт вірусного десерту придумала 38-річна Сара Хамуда під час вагітності, коли її загострені відчуття смаку вимагали чогось особливого. У 2021 році вона запустила невеличке виробництво солодощів в Дубаї, де і була втілена ідея десерту з фісташковою начинкою, пастою тахіні та хрумким тістом катаїфі.
Шалену популярність шоколаду принесла блогерка Марія Вехера, смачно похрумтівши батончиком Сари у TikTok у 2023 році. З того часу навколо бренду Сари утворився нереальний ажіотаж – її батончики хотіли спробувати всі, а кількість щоденних замовлень батончиків Fix зросла з десятка до 500. Попри те, що ціна на шоколад дуже “кусюча” — 200-грамовий батончик коштує $20, шоколадки щодня розлітаються по всьому світу за кілька хвилин.
Інгредієнти для шоколадки вагою 390 г
- Шоколад молочний – 230 г
- Фісташкова паста – 100 г
- Вершкове масло – 45 г
Інгредієнти для тіста катаїфі
- Борошно – 50 г
- Крохмаль – 40 г
- Вода – 110 мл
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Олія – 1/3 ч.л.
Читайте також: Скуштували б торт з буряка? Рецепт оригінального десерту.
Як приготувати дубайський шоколад вдома
1. Спочатку слід приготувати тісто катаїфі. Для нього просійте борошно, крохмаль, додайте воду, сіль, олію і перемішайте всю масу до однорідності. Залиште тісто постояти 20 хвилин.
2. Тісто катаїфі перелийте у кондитерський мішок і смажте на розігрітій сковороді особливим способом, щоб утворювалися тонкі волокнини (на фото).
3. У мікрохвильовці або на водяній бані розтопіть шоколад, половину викладіть у форму і поставте у холодильник для застигання.
4. Тісто катаїфі розріжте на дрібніші частинки і обсмажте на розігрітому вершковому маслі до золотавої скоринки.
5. Додайте до обсмаженого тіста катаїфі фісташкову пасту і викладіть утворену зелену начинку на застиглий шар шоколаду. Зверху покрийте рештою шоколаду і розрівняйте, щоб шоколад розподілився рівномірно по всій поверхні.
6. Поставте шоколадку в холодильник на 1 годину.