13.2 C
Kyiv
Вівторок, 15 Квітня, 2025

Як вибирати каву у магазині: українцям дали корисні поради
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Український телеведучий Костянтин Грубич під час чергового випуску передачі “Знаю – споживаю” розповів про те, як вибирати каву на полицях магазинів.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також – Турецький пиріг борек: рецепт ситної і ароматної випічки

Перше — шукайте інформацію про країну походження. Кожна країна має свій унікальний смак. Наприклад, кава з Ефіопії має фруктові ноти, а з Колумбії — більш м’який і збалансований смак. Бразилія здивує вас шоколадним і горіховим присмаком. Кенія матиме висококислотний смак з цитрусовими або навіть винними відтінками. А, наприклад, кава з Гватемали, може пахнути яблуками, іноді можна відчути пряний присмак“, – написав Грубич.

Також він радить звертати увагу на помел зерна. Якщо ви обираєте каву для заварювання у френч-пресі або для еспресо, помел буде різним. Кава повинна бути помелена саме для вашого методу заварювання.

Телеведучий зазначив, що дехто з фахівців вважає за помилку купівлю вже змелених зерен. Буцімто перемелена кава швидко втрачає свіжість та аромат. Тому краще перемолоти каву з зерна вдома самотужки: так вона буде свіжішою і смачнішою.

Не ігноруйте термін придатності. Звертайте увагу на дату упаковки, адже старі зерна втрачають свої смакові якості“, – радить телеведучий.

Якщо ви використовуєте зерна, змеліть їх на відповідний помел для обраного методу заварювання. Для френч-пресу помел має бути грубим, для еспресо — дрібним, для крапельної кавоварки — середнім.

Цікаві новини для вас:

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини