8.7 C
Kyiv
Середа, 12 Березня, 2025

Харчування під час хвороби: від яких продуктів потрібно відмовитись, щоб не гальмувати одужання
(nbnews.com.ua)

Найпопулярніші

Щоб не погіршити свій стан, важливо знати, які продукти потрібно виключити з раціону на час хвороби. Наприклад, варто відмовитися від вживання авокадо – він містить гістамін, який посилює симптоми застуди. Також фрукт може спричинити дискомфорт у шлунку через високий вміст жирів.

Також гістамін міститься в соєвому соусі та морепродуктах. Окрім того, молюски, мідії, креветки можуть спричинити алергічну реакцію, пише видання «НБН» із посиланням на портал Eat This, Not That.

Впливати на ефективність боротьби із хворобою може улюблений ранковий напій багатьох – кава. Кофеїн є сечогінним засобом, що провокує зневоднення. З цієї ж причини потрібно відмовитися від вживання алкоголю.

Можуть нашкодити організму й солодкі газовані напої, посилюючи запалення. Такий же ефект мають цукерки та шоколад через високий вміст цукру.

Приберіть з меню хліб та сейтон – вони містять глютен, який провокує запалення та сприяє утворенню слизу у шлунку.

Не варто включати у раціон до одужання страви з обробленим м’ясом, оскільки цей продукт містить велику кількість натрію, який викликає зневоднення.

Раніше фахівці назвали продукти, що допомагають покращити психологічне самопочуття.

NBN

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини