2.6 C
Kyiv
Неділя, 6 Квітня, 2025

Важливі правила харчування для жінок 30, 40, 50 років і 60+ | UA Новини
(ua-novosti.info)

Найпопулярніші

В якому віці, що корисно їсти. Медики склали правила харчування для людей різного віку.

За поради з харчування варто подякувати вченим, які провели дослідження, в рамках якого вивчили, як всмоктуються поживні речовини і перетравлюється їжа у людей в різному віці. На підставі результатів цих досліджень лікарі-дієтологи змогли сформулювати правила харчування для жінок 30, 40, 50 років і 60+.

30 років

В молоді роки, коли жінка активно працює і готується стати мамою, їй потрібна їжа, яка багата вуглеводами і білками. Вагітним також важливо стежити за кількістю фолієвої кислоти і побільше їсти броколі, зелень, спаржу, авокадо, квасоля, цитрусові, а також горіхи і насіння, морква, кукурудзу і гарбуз. У жінок 30 років також обов’язково повинні бути в раціоні яловича печінка, тваринні і рослинні білки, горіхи і продукти, багаті клітковиною.

40 років

Коли жінка переступає 40-річний рубіж, то їй потрібно повільно, але вірно міняти свій раціон. На думку вчених і дієтологів, в цьому віці вже можуть початися проблеми з артеріальним тиском, обміном речовин, зайвою вагою. Тому важливо скоротити вживання цукру, солі і швидких вуглеводів. Більше вживати в їжу ненасичених жирів.

На думку дослідників, вкрай корисний для жінок старше 40 років бетакаротин, який потім перетворюється на вітамін А. Тому морква корисно їсти для очей, обміну речовин і імунітету. Крім того вітаміни і антиоксиданти, що містяться в цьому овочі гальмують природний процес старіння і в’янення шкіри.

50 років

Для дам 50 років і старше важливо вживати достатню кількість вітамінів D і K, кальцію і магнію. Ці мікроелементи потрібні для зміцнення кісток і м’язи. Також не варто забувати про білок, зелених овочах і продуктах-пробіотиках.

– Жінкам цього віку рекомендується рибне меню. Корисні сорти риб і морепродукти допоможуть захистити серце і судини, запобігти появі ранніх хвороб, – вважають дослідники.

60 років і старше

Для жінок цього віку дуже важливо підтримати свій імунітет, який, на жаль, з роками стає слабкіше. Важливо вживати достатню кількість м’яса і бобових, а також молочки. Обов’язково потрібно їсти продукти, які багаті цинком, вітаміном D. Тому стежте, щоб на обідньому столі регулярно з’являлися яйця, печінка тріски, риба.

UA NOVOSTI

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини