Великдень – час сімейних зустрічей та, звичайно ж, чудової їжі. І хоча головними стравами свята є паски та крашанки, не менш важливою частиною святкування є і закуски на Великдень.
Отже, 3 прості та смачні рецепти закусок на Великдень – читайте нижче в матеріалі.
Сирні кульки з сюрпризом
За бажанням у сирну пасту можна також додати збитий у блендері арахіс. Приблизно 2 ст. л. арахісу буде достатньо на запропоновану кількість інгредієнтів.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- сулугуні або моцарела – 100 г
- твердий сир (наприклад, Голландський або Радомер) – 100 г
- плавлений сирок – 1 шт. (100 г)
- вершкове масло – 80 г
- варені яйця – 3 шт.
- майонез – 3-4 ст. л.
- часник – 1-2 зубки
- сіль, перець – до смаку
- кріп – 1 пучок
- арахіс зі смаком сиру – до смаку
Приготування:
- Плавлений сирок буде краще натиратися, якщо його попередньо злегка підморозити у морозилці. Усі сири, почищені яйця, вершкове масло та часник натерти на середній тертці.
- Викласти натерті продукти у миску. Додати сіль, перець, майонез та гарно перемішати.
- Сирну масу помістити у холодильник на 10 хвилин.
- Тим часом кріп промити, обсушити. Листочки кропу без гілочок дрібно нарізати.
- Із сирної маси сформувати кульки однакового розміру. У кожну кульку покласти по 1-3 шт. арахісу.
- Запанірувати кульки в кропі та викласти на тарілку для подачі.
Міні кіш з сиром та яйцями
Міні кіш можна також приготувати з дріжджового тіста.
Інгредієнти на 3 шт.
- готове листкове тісто – 300 г
- моцарела – 150 г
- шинка – 100 г
- яйця – 6 шт.
- сіль, перець – до смаку
- горошок та зелена цибуля – для прикрашання
Приготування:
- Тісто розділити на 3 однакові частини та викласти у попередньо змащені олією невеликі форми для запікання.
- Для начинки поєднати та перемішати 3 сирих яйця, натертий сир, нарізану кубиками шинку. Посолити та поперчити.
- Перекласти начинку у форми з тістом.
- У трьох яєць білок відділити від жовтків.
- Білки збити з дрібкою солі до пишної білої маси та перекласти її на начинку.
- Закуску на Великдень запікати у духовці за 200 °С близько 12 хвилин.
- Потім поверх яєчних білків викласти на кожен кіш по 1 жовтку. Посипати горошком та зеленою цибулею, злегка посолити та запікати ще 2-3 хвилини.
Яйця, фаршировані печінкою тріски
Яйця, окрім запропонованої начинки, можна нафарширувати будь-який улюбленим салатом.
Інгредієнти:
- яйця варені – 6 шт.
- печінка тріски – 1 баночка
- огірок свіжій – 1 шт.
- зелена цибуля – 5-6 пір’їнок
- майонез – 2-3 ст. л.
- сіль, перець – до смаку
- улюблені спеції – для прикрашання
Приготування:
- Яйця почистити та розрізати навпіл. Яєчні жовтки нарізати або натерти на тертці.
- До жовтків додати печінку тріски та гарно розтерти.
- Огірок почистити та нарізати дрібними кубиками. Зелену цибулю також нарізати.
- Поєднати жовтки з печінкою тріски, огірок і зелену цибулю. Додати сіль, перець та майонез, перемішати.
- Отриманою начинкою нафарширувати яйця та прикрасити спеціями до смаку.
Нехай ваш Великдень буде красивим та різноманітним завдяки цікавим закускам. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.