22.2 C
Kyiv
Понеділок, 21 Квітня, 2025

Іспанські дієтологи розповіли, що робить каву шкідливою | UA Новини
(ua-novosti.info)

Найпопулярніші

Іспанські лікарі-дієтологи розповіли, що кава має ряд корисних властивостей, але з’їдається разом з ним некорисна їжа позбавляє напій його позитивного ефекту. За словами, каву роблять шкідливим цукор і булочка, яка повна швидких вуглеводів.

Іспанські дієтологи Аітор Санчес і Клаудіа Брассеско розповіли, що помірне споживання кави є скоріше корисним, а не шкідливим для здоров’я. Зокрема, воно служить профілактикою цирозу печінки, знижує ризик розвитку раку печінки і простати, покращує чутливість до інсуліну.

Також пиття кави сприяє захисту від виникнення серцево-судинних захворювань. Недавні дослідження вказали на зв’язок прийому кави і поліпшення стану серцево-судинної і цереброваскулярної систем: вчені вважають, що напій активізує кровотік, завдяки чому насичення важливих органів киснем стає більш істотним.

Однак, підкреслюють іспанські дієтологи, неправильне споживання кави значно скорочує корисних потенціал напою і може робити його шкідливим для організму. Якщо разом з ним з’їдається щось некорисне, це негативно позначається на властивостях напою, стверджують експерти.

“Найшкідливіше в каві – це печиво, цукор і випічка, з якими ми його п’ємо”, – сказав з даного приводу Аітор Санчес.

Крім того, потенційно шкідливим є щоденне пиття розчинної кави. Фахівці пояснили, що через глибоку переробку в такому продукті збільшується кількість акриламіду, утвореного при приготуванні їжі з використанням дуже високих температур. Дана речовина, вважає ряд вчених, негативно впливає на здоров’я, може діяти як канцероген.

UA NOVOSTI

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини