1
В азіатських стравах гриби мають виразну роль. Вони насичені на смак, тому здатні надавати страві нових відтінків. В залежності від різновиду грибів одна й та сама страва буде мати індивідуальну неповторність. В цьому рецепті пропонуються лисички. Можете експериментувати та наступного разу спробувати з гливами чи білими грибами.
Інгредієнти для приготування
- курячі бедра — 2 шт.;
- крохмаль (будь-який) — 1 ст.л. + 0,5 ст.л.;
- часник — 3 зубчики;
- солодкий перець — 1 шт.;
- гриби (лисички) — 100 г;
- відварена лапша — 150 г;
- соєвий соус — 100 мл;
- олія для смаження;
- зелень;
- кунжут.
Як приготувати
Поставте кип’ятити воду та зваріть лапшу. Відділіть м’ясо з курячих бедер на поріжте на шматки. Обваляйте їх у крохмалі (1 ст.л.). У сковороду налийте оливкової чи рослинної олії. Обсмажте курку до золотистої скоринки.
Часник наріжте на скибки, а болгарський перець на смужки. Додайте овочі у сковороду із куркою. Сюди ж покладіть очищені цілі лисички. Декілька хвилин все разом має прогрітись на сковороді, а ви тим часом зробіть заливку з соєвого соусу та 0,5 ст.л. крохмалю. Ретельно перемішайте та вилийте до курки з овочами.
Покладіть у сковороду готові макарони чи лапшу, обережно перемішайте. Зверху посипте зеленою цибулею та кунжутом. Це дуже смачно!