Макова начинка — один із найпопулярніших варіантів для солодощів: завиванців, пиріжків та млинців. Вона чудово комбінується зі свіжими чи перетертими вареними фруктами з узвару, родзинками, горіхами та медом.
А яка ж Масляна без млинців? Рецепт приготування смачного десерту – читайте в матеріалі Факти ICTV.
Рецепт млинців з маком
Тісто для млинців із маковою начинкою можна зробити з будь-яких продуктів. Наприклад, на молоці, окропі чи мінералці.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- 250-300 г борошна
- 250-300 мл молока
- 2 яйця
- 80 г цукру
- 5 г солі
- 3 ст. л. рослинної олії
Для начинки млинців з маком
- 1 склянка маку
- 2 ст. л. меду або цукру
- 50 мл молока або вершків
Приготування млинців з маком
Як зробити млинці з маком? Рецепт простий: мак потрібно залити окропом та залишити під кришкою на ніч, щоб він набух. Але якщо у вас є готова макова начинка, замочувати її вже не треба.
- Змішайте мак з медом або цукром, молоком чи вершками, щоб отримати отримаєте густу макову начинку.
- Приготуйте млинці. У мисці збийте яйце разом з молоком, цукром і сіллю. Поступово додавайте борошно і продовжуйте збивати, доки не отримаєте рідку консистенцію без грудочок. Потім влийте олію і знову перемішайте. Залиште тісто на 15-20 хв.
- Розігрійте пательню на середньому вогні. Додайте невелику кількість олії. Налийте тонкий шар тістата швидко розподіліть його по всій поверхні пательні.
- Після того, як млинець стане золотавого кольору, переверніть його на інший бік. Повторюйте процес з рештою тіста.
- Викладіть на млинці макову начинку, згорніть рулетом, конвертом, трикутником або у вигляді мішечка.
Смачні млинці з маком готові. Подавайте зі сметаною, медом, свіжими або консервованими ягодами.
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.