Чимало господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не люблять страви з печінки. Однак існує безліч способів приготувати цей інгредієнт так, щоб було смачно. І якщо ви вже робили печінковий торт з грибами, цього разу здивуйте близьких печінковим паштетом із вершковим маслом. theLime підібрав простий рецепт.
Читайте також: Як приготувати смачний м’ясний паштет зі свинини: простий рецепт з цибулею та морквою.
Інгредієнти: теляча печінка (600 г), морква (80 г), цибуля (90 г), сіль (за смаком), перець (за смаком), вершкове масло (100 г).
Приготування:
Телячу печінку промиваємо у проточній воді, очищаємо від плівок, нарізаємо середніми шматочками.
Цибулю та моркву споліскуємо, очищаємо. Нарізаємо овочі на шматочки довільної форми.
Сковороду розігріваємо зі смальцем або рослинною олією. Викладаємо нарізану печінку, цибулю та моркву. Накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні приблизно 15 хвилин. Потім трохи солимо, перчимо, знову накриваємо кришкою та зменшуємо вогонь до мінімуму. Тушкуємо ще приблизно 5-7 хвилин.
Читайте також: Як приготувати смачний вегетаріанський паштет з горіхами: простий рецепт.
Пересипаємо печінку з овочами в глибоку миску і подрібнюємо на паштет за допомогою блендера. Потім додаємо половину пачки вершкового масла (бажано, щоб воно було кімнатної температури) і продовжуємо збивати.
Пробуємо на смак, якщо потрібно, додаємо трохи солі.
Викладаємо печінковий паштет на харчову плівку та згортаємо його в “ковбаску”. І відправляємо у холодильник, щоб він застиг.
Потім дістаємо і ріжемо на порційні шматочки або ж намазуємо на хліб.
Цікаві новини для вас:
- Суфле з ряжанки зі смаком какао – десерт на швидку руку, який варто спробувати.
- Що приготувати з тіста філо: рецепт домашніх ролліні для смачного перекусу.
- Як спекти булочки-жайворонки до свята Сорок святих: рецепт з відео.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.