Рецепт італійської страви від Євгена Клопотенка
Канелоні – це циліндрична паста, яка фарширується різноманітними начинками та запікається подібно до лазаньї. Це ще одна чудова італійська страва за рецептом Євгена Клопотенка, котра додасть вашому раціону різноманіття.
Читайте також: Повноцінний обід або вечеря – як приготувати налисники з м’ясом за рецептом Євгена Клопотенка
Канелоні перед запіканням не потрібно додатково відварювати, як це часом треба робити з листами лазаньї. Цю пасту фарширувати потрібно сирою. Вкладати начинку всередину можна кількома методами: кондитерським мішком, ложкою чи руками.
Найкраще випікати канелоні в керамічній формі. Якщо ви берете таку ж порцію страви, як у нас – на двох, ідеальною буде класична форма для кексів розміром 15 на 19 см.
Інгредієнти:
- Заморожений шпинат 450 г
- Рикота 250 г
- Яйце 1 томати пелаті 400 г
- Цукор 12 ст л
- Сіль 12 ст л
- Оливкова олія 1 ст л
- Італійські трави 1 ч л
- Канелоні 125 г (12 штук)
- Пармезан 50 г
- Базилік для подачі
Спосіб приготування:
Розморозьте 450 г шпинату, відіжміть його від зайвої вологи та дрібно наріжте. Потім змішайте шпинат із 250 г рикоти та 1 яйцем до однорідності. Також змішайте 400 г томатів пелаті, 12 ст л цукру, 12 ст л солі та 1 ст л оливкової олії. Збийте все блендером, додайте 1 ч л італійських трав і перемішайте.
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Нафаршируйте канелоні начинкою, наповнюючи не надто повно.
На дно форми для запікання викладіть третину соусу, зверху – 6 канелоні в один ряд. Полийте другою третиною соусу та викладіть наступні 6 канелоні. Полийте канелоні залишком соусу та притрусіть 50 г пармезану.
Запікайте канелоні у розігрітій духовці впродовж 25 хвилин. При подачі прикрасьте листочками базиліку. Смачного!
Раніше ми писали рецепт смаженої риби в томатному маринаді.