Маленькі непоказні оливки різного кольору містять справжнє багатство поживних речовин, в тому числі сполуку олеокантал, що має дію, подібну до ібупрофену.
Що таке олеокантал
Цю сполуку відкрив біолог Гері Бошан у 1999 році. Оливкові дерева славляться своїм довголіттям, і вчений довів, що вони можуть поділитися цим з нами.
Олеокантал допомогає знизити запалення в організмі, захистити клітини від ушкоджень вільними радикалами та зменшити біль. Окрім усього він ще й перешкоджає накопиченню бета-амілоїду, який відповідає за хворобу Альцгеймера.
Зараз дивляться
Оливки, за рахунок вмісту інших складових також можуть допомогти знизити рівень поганого холестерину і підвищити рівень хорошого, що корисно для здоров’я серця.
Вміст вітамінів А, С і Е, цих сильних антиоксидантів наділяє оливки здатністю уповільнювати процес старіння та знижувати ризик захворювань, пов’язаних із способом життя.
Чорні, фіолетові, зелені і червоні
Оливки та оливкова олія (обов’язково першого віджиму) – незамінна частина середземноморської дієти.
Найчастіше ми бачимо ці фрукти у зеленому або чорному кольорі, насправді ж є ще й плоди різних відтінків червоного та коричневого.
Оливки їдять як закуску, додають до салатів, піци, пасти, а також до м’ясних страв і солянок.
Однак слід пам’ятати, що оливки є висококалорійним продуктом, тому їх слід вживати в помірних кількостях, особливо якщо ви стежите за своєю вагою.
Джерело: Pysznosci
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.