3.7 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Це найсмачніший торт, який я коли-небудь їла! Чоловік та діти просять готувати його частіше
(lady.kyiv.ua)

Найпопулярніші

Це просто щось неймовірне! Тортик дійсно виходить дуже смачним і легко може скласти конкуренцію популярним десертам. Дивно що про цей рецепт мало хто знає. Вигляд в нього направду заворожуючий.

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 300 г цукру (в тісто) +350 г цукру (для крему) + 3 ст.л цукру (для сухофруктів);
  • 500 г сметани (в тісто) +1000 г сметани (для крему);
  • 840 г борошна;
  • 4 ч. л. розпушувача;
  • 300 г кураги;
  • 300 г чорносливу;
  • 300 г ізюму;

Приготування:

У миску з яйцями висипаємо 300 г цукру, збиваємо до розчинення піщинок. Викладаємо в суміш 500 г сметани, перемішуємо.

Висипаємо 1/2 частину борошна в суміш, додаємо розпушувач і замішуємо тісто. У тісто висипаємо залишки борошна, замішуємо м’яке щільне і еластичне тісто.

Накриваємо колобок харчовою плівкою та відправляємо в холодильник. Заливаємо гарячою водою родзинки, курагу та чорнослив, даємо розбухнути.

Нарізаємо курагу на невеликі шматочки, кладемо в блендер. Висипаємо столову ложку цукру до кураги і перемелюємо до пюре.

Так само робимо з чорносливом та родзинками, перекладаємо маси в окремі миски. Тісто ділимо на 6 частин, загортаємо в харчову плівку та розкочуємо в тонкі пласти.

Змащуємо пласт масою з кураги, розподіляємо рівним шаром і згортаємо тісто в рулет. Другий пласт змащуємо також, але вже чорносливом, третій – родзинками.

Згортаємо пласти у рулети з начинкою всередині. Аналогічні дії здійснюємо з трьома пластами і залишками начинки, що залишилися. Виходить 6 рулетів.

Викладаємо рулети на деко, застелений пергаментом.

Випікаємо рулети за 180 градусів 30 хвилин. Ділимо кожен рулет на невеликі рулетики по 4-5 см завдовжки.

В окремій мисці змішуємо 1000г сметани з 350 г цукру, збиваємо міксером. Змащуємо кремом дно кондитерської форми, викладаємо на поверхню рулети вертикально, чергуємо начинки.

Шар із рулетів рясно змащуємо сметанним кремом, викладаємо знову рулети.

Цей шар покриваємо залишками крему, залишаємо торт при кімнатній температурі на 2 години.

Далі прибираємо торт у холодильник мінімум на 8 годин.

Прикрашаємо готовий торт залишками крему, подрібненими горіхами та глазур’ю із шоколаду.

Lady

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини