3.7 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Голландський соус. Рецепт з фото / Соуси / Смачно
(www.smachno.in.ua)

Найпопулярніші

Приготування Голландського соусу.

Голландський соус – один з найпопулярніших класичних соусів Франції. Готується він з підігрітих жовтків, приправлених лимонним соком, сіллю і перцем, куди потрошки додається розтоплене вершкове масло. Інколи до нього ще додають біле сухе вино і / чи білий винний оцет. Такий соус чудово поєднюється з рибою і морепродуктами, відвареними овочами, а особливо зі спаржею. Крім того Голландський соус є невід’ємним компонентом надзвичайно смачної страви яйця Бенедикт.

На малому вогні в каструльці розтопити вершкове масло і трошки вистудити. Молочний осад, що залишиться на дні каструлі, в соус краще не додавати.

Додаємо лимонний сік до жовтків.

Жовтки відділити від білків і викласти в термостійку посудину з заокругленим дном, де будемо готувати соус. До жовтків додати сіль, білий перець, одну столову ложку холодної води і лимонний сік. Якщо ви вперше готуєте такий соус, то спочатку додайте 1 / 2 ст. л. лимонного соку, а в кінці приготування, якщо знадобиться, – решту соку.

Збиваємо жовтки вінчиком.

Жовтки ретельно збити вінчиком.

Додаємо вершкове масло.

Посудину з жовтками поставити на водяну баню (при цьому вода в каструлі має ледь-ледь кипіти і не торкатися дна посудини з жовтками). Постійно і інтенсивно збиваючи жовтки, трошки їх прогріти, а потім поступово додавати тепле масло. Спочатку по 1 / 2 ч. л., а потім можна вливати більшими порціями (1 / 2 – 1 ст. л.). Коли додаємо масло, жовтки продовжуємо інтенсивно збивати вінчиком.

Голландський соус готовий.

Якщо під час приготування соус на водяній бані почне братися грудками або розшаровуватись, – одразу, не припиняючи збивати вінчиком, додайте столову ложку холодної води. І ще одна примітка: чим більше вершкового масла додати до соусу, тим густіший він буде. В кінці приготування до соусу, при потребі, додати ще трохи лимонного соку, сіль і перець.

Голландський соус готовий.

Голландський соус готовий. Подавати до столу теплим.

UA NOVOSTI

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини