-0.7 C
Kyiv
Четвер, 19 Грудня, 2024

Цезар: рецепт приготування салату в домашніх умовах
(health.fakty.com.ua)

Найпопулярніші

Салат Цезар – це не просто страва, це справжня легенда у світі гастрономії. Його неповторний смак і вишукане поєднання інгредієнтів завоювали серця гурманів по всьому світу.

Але як виник цей знаменитий салат і що робить його таким популярним?

Історія салату Цезар розпочалася в 1920-х роках в одному з ресторанів міста Тіхуана, Мексика.

Одного вечора в ресторані було так багато гостей, що шеф-кухар Цезар Кардіні змушений був приготувати щось швидке й вишукане з наявних продуктів. Цей випадковий експеримент перетворився на одну з найвідоміших страв світової кухні.

Його легендарний статус і популярність підтверджують, що іноді навіть випадкові експерименти можуть подарувати чудові результати у кулінарії.

Однією з ключових особливостей салату Цезар є його універсальність. Він може бути самостійною стравою або ж стати прекрасним доповненням до основної.

Салат Цезар – проста, смачна і дуже ефектна страва, яку можна приготувати на будь-яке свято.

Цезар: що знадобиться для салату

Приготуймо соус для салату зі сметаною. Класичний рецепт приготування легендарного соусу тут.

Для салату Цезар:

  • 1 куряче філе;
  • 150 г салату Романо або міксу салатного листя;
  • 8-9 помідорів чері;
  • 4-5 шматків білого хліба;
  • 60 г пармезану;
  • 1-2 дрібки паприки;
  • сіль до смаку;
  • оливкова олія.

Для соусу:

  • 100 г сметани 20% жирності;
  • 5-6 консервованих анчоусів або 1 ч. л. вустерського соусу;
  • 1 зубок часнику;
  • 20 г петрушки;
  • сіль і перець – до смаку.

Рецепт соусу для салату Цезар із пармезаном і майонезом тут.

Салат Цезар: як приготувати

  1. Підготувати куряче філе. Для цього його треба натерти паприкою, змастити оливковою олією і запекти в духовці за температури 180 градусів протягом 20 хвилин.
  2. Зробити грінки з хліба. Для цього треба взяти два шматочки, зрізати скоринки і нарізати великими кубиками. Викласти на деко, скропити олією та покласти в духовку на приблизно на 10 хвилин одночасно з курячим філе.
  3. Готову курку дістати з духовки та дати їй охолонути до кімнатної температури.
  4. Як приготувати соус для салату Цезар. Слід узяти 20 г петрушки та дрібно нарізати. Перекласти її у глибоку миску. До петрушки додати 5-6 дрібно нарізаних анчоусів або вустерський соус. Додати 100 г сметани та добре перемішати віничком до отримання однорідної консистенції. Сіль і перець додати до смаку.
  5. У глибоку тарілку викласти нарізаний салат Романо або мікс салатного листя. Розкласти шматочки курки.
  6. Томати чері помити та розрізати на половинки. Додати їх до салату разом із грінками.
  7. Салат посипте тертим пармезаном. Соус до салату подавайте в окремій ємності.

У салат Цезар можна додати розрізані на половинки варені перепелині яйця.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

ФАКТИ

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини