Becherovka недарма вважають національним надбанням Чехії. Понад 200 років лікер виробляють у Карлових Варах за оригінальним рецептом з різних видів трав і спецій. І кожен інгредієнт надає характерний присмак і колір.
Як і з чим можна пити бехерівку, а також рецепти коктейлів на основі Becherovka – у матеріалі Факти ICTV.
Особливості алкогольного напою
Окрім класичної бехерівки, на заводі у Карлових Варах виготовляють також:
- Becherovka Lemond. До складу входить 10 трав з класичного рецепта, карамель, збільшений вміст цукру, а також екстракт цитрусів, кумквату та цейлонського чаю.
- Becherovka Cordial містить мед, екстракт квітів липи, біле вино та багато цукру.
- Вкрай гіркий Becherovka KV 14. Це найміцніший варіант (40 градусів) без цукру. У складі: трави та червоне вино, не містить цукру.
Як правильно пити Becherovka
Завдяки численній кількості інгредієнтів, напій має неповторний смак. Фахівці радять зберігати бехерівку у морозилці й щоразу перед вживанням добре струшувати пляшку.
Becherovka можна пити просто з кубиками льоду, додавати до чаю, кави, а також на його основі готувати коктейлі. Ось найкращі і найвідоміші рецепти.
Коктейлі з бехерівкою: Beton
Популярний молодіжний коктейль, назва якого утворилася шляхом додавання початкових складів двох основних інгредієнтів — бехерівки і тоніка.
Ви можете змінювати співвідношення на власний смак. Для більшої насиченості можна замінити Becherovka Original на Becherovka Unfiltered або приготувати більш легку фруктову версію класичного коктейлю з Becherovka Lemond.
Інгредієнти
- 40 мл Becherovka Original
- 100 мл тоніка
- кубики льоду
- скибочка лимона для прикраси
Приготування
- Наповніть склянку льодом, додайте бехерівку і тонік, перемішайте.
- Прикрасьте скибочками лимона.
Коктейлі з бехерівкою: Jan Collins
Алкогольні коктейлі на основі джина, лимонного соку, цукру та газованої води люблять у всьому світі, але чеський варіант з бехерівкою не менш смачний. Замість смородинового соку можна використовувати яблучний або журавлиний.
Інгредієнти
- 40 мл Becherovka Original
- 100 мл соку смородини
- 100 мл газованої води
- скибочка апельсина для прикраси
Приготування
- Наповніть склянку льодом, додайте бехерівку, сік, воду, перемішайте.
- Прикрасьте скибочками апельсина.
Коктейлі з бехерівкою: Alchemist
Гарячий коктейль цікавий оригінальною подачею, під час якої потрібно не тільки пити, а й вдихати пари, як у випадку з підпаленою самбукою. Процес чимось нагадує кропітку роботу алхіміків, тому назва саме така.
Інгредієнти
- 15 мл самбуки
- 10 мл абсенту
- 5 мл білого рому
- 5 мл лікеру Jägermeister
- 5 мл Becherovka Original
- 2 щіпки меленої кориці
Приготування
- Усі алкогольні напої налити в коньячний келих. Кілька разів прокрутити його у руках, щоб змочити стінки.
- Покласти на келих звичайну серветку, проколоти її посередині трубочкою для коктейлів.
- Підпалити суміш у келиху, дати погоріти 10 секунд, далі кинути в полум’я корицю.
- Перелити коктейль у келих для віскі, зверху накрити коньячним келихом.
- Через 7-10 секунд, коли спиртові пари з дна піднімуться в коньячний келих, треба його прибрати.
- Коктейль варто випити залпом, після чого вдихнути пари.
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.