У світі напоїв кава постійно еволюціонує, шукаючи нові смаки та комбінації, щоб задовольнити різноманітні смакові уподобання шанувальників.
Одним з цікавих та несподіваних кавових напоїв є капуоранж. Назва інтригуюча, але що таке капуоранж насправді?
Капуоранж – це напій, який поєднує в собі класичний капучино з освіжаючим апельсиновим фрешем. Він дивує своєю несподіваною комбінацією смаку та аромату!
А ще цей напій – альтернативний варіант для тих, хто по тим чи іншим причинам не вживає молочних продуктів.
Подати це кавове диво можна як гарячим, так і холодним. Але найбільш популярним літнім варіантом є капуоранж холодний.
Отже, усі тонкощі рецепта приготування капуоранж – читайте нижче.
Капуоранж холодний: рецепт покроково
Готуючи напій, важливо зберігати баланс між смаком кави та апельсина, щоб жоден з них не переважав над іншим.
Капуоранж склад:
- кава еспресо – 80 мл
- апельсиновий фреш – 140 мл
- кориця – дрібка
- цукор або фруктоза – за бажанням
- кубики льоду – 4-7 шт.
Приготування:
- Еспресо перелити у склянку, додати корицю, цукор або фруктозу до смаку та гарно перемішати.
- Апельсиновий фреш гарно збити капучинатором чи вінчиком до появи піни. Якщо у вас немає ні того, ні іншого, можна перелити фреш у банку, накрити кришкою та гарно збовтати.
- Влити апельсиновий вреш у склянку з кавою. Покласти кубики льоду.
Капуоранж готовий. Спробуйте і відкрийте для себе нові горизонти смаку у світі кавових напоїв. Смачного!
Подати можна з міні-кексиками, тарталетками або брускетами.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.