Багато хто з нас знає, що сніданок має бути не тільки смачним, ситним, але й корисним. Наприклад, можна зробити карпатські вареники без борошна під назвою лиганці або сирники. theLime підібрав простий рецепт останніх, яким поділилася кулінарний блогер Лілія Цвіт.
Читайте також: Готуємо ароматні гарбузові сирники із цедрою: простий рецепт на сніданок.
Інгредієнти на 15 шт.: кисломолочний сир (700 г), яйця (2 шт.), цукор (100 г), манна крупа (70 г), крохмаль (70 г).
Приготування:
У глибоку миску висипаємо кисломолочний сир – можна взяти як домашній, так і магазинний з високим відсотком жирності.
До сиру додаємо яйця, манну крупу, крохмаль, цукор та ванільний цукор.
Усі інгредієнти ретельно перемішуємо руками, щоб усе добре перемішалося та з’єдналося. Якщо кисломолочний сир по консистенції трохи рідкий, можна додати більше крохмалю.
Залишаємо сирну масу на 10-15 хвилин, щоб манка трохи набрякла.
Читайте також: Рецепт сирників без борошна, які виходять особливо ніжними та м’якими.
Робочу поверхню присипаємо борошном. Руками формуємо сирники та обвалюємо їх у борошні – так, як показано на відео.
Товщина сирника має бути приблизно 1,5 см.
На сковороду наливаємо трохи рослинної олії, розігріваємо її, викладаємо сирники.
Обсмажуємо з кожного боку до золотистого рум’яного відтінку. Потім за бажанням викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.
Подаємо ароматні сирники до столу з медом, джемом, сметаною або згущеним молоком.
Цікаві новини для вас:
- З медом замість цукру: як приготувати ліниві вареники за закарпатським рецептом.
- Як приготувати солоні сирники з твердим сиром: простий рецепт.
- Як приготувати на сніданок оригінальні кокосові сирники: найпростіший рецепт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.