Пропоную спекти пісочне печиво з начинкою. Ніжне, розсипчасте і зовсім нескладне в приготуванні. З цієї кількості інгредієнтів виходить понад тридцять штук печива. Начинки щоразу можна змінювати й отримувати абсолютно новий смак! Сьогодні в мене з яблуками.
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно – 410 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Вершкове масло – 200 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 120 гр.
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Горіхи для посипання
Начинка:
- Яблука кислі – 500 гр.
- Цукор – 120 гр.
Приготування:
Начинка:
Яблука кислих сортів, очищаю від шкірки і натираю на крупній тертці. Викладаю на сковорідку і додаю цукор. За бажанням можна ще додати спеції, як-от кардамон, кориця чи духмяний мелений перець.
Ставлю на плиту і смажу яблука з цукром протягом 20-25 хвилин. Яблучна начинка готова. Даю їй повністю охолонути.
Тісто:
Для приготування пісочної основи всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
До м’якого вершкового масла додаю сіль, цукор і ванільний цукор. Перетираю спочатку ложкою, а потім збиваю міксером протягом 3-4 хвилин. Не припиняючи збивати додаю одне яйце.
Ще одне яйце розбиваю в окрему ємність і збовтую виделкою. Виливаю до масляної маси, залишивши невелику кількість для змащування печива. Знову добре все перемішую. Має вийти не дуже густа масляна суміш.
У три прийоми додаю борошно, змішане з розпушувачем.
Замішую м’яке і ніжне пісочне тісто, яке не повинно прилипати до рук, а за консистенцією нагадувати дуже м’який пластилін. Ділю тісто на дві рівні частини, загортаю в пакет і прибираю в холодильник на 30-40 хвилин.
Охолоджене тісто розгортаю між двома аркушами пергаментного паперу в прямокутний пласт, розміром 25 на 35 см. За допомогою кондитерського шпателя підрівнюю нерівні краї. Розподіляю яблучну начинку.
Накриваю другим шаром тіста і розрізаю на 32 прямокутники. Змащую яйцем, що залишилося, і посипаю подрібненими горіхами.
Викладаю кожну заготовку на застелене пергаментним папером деко на відстані один від одного.
Випікаю в заздалегідь розігрітій духовці за температури 180 градусів протягом 20 хвилин.
Дістаю печиво з духовки, перекладаю на решітку і даю повністю охолонути. Потім посипаю цукровою пудрою.