3.7 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Рецепт з голодних 90х! Мій найпростіший тертий пиріг із звичайнісіньким варенням! З’їдається швидше торта
(lady.kyiv.ua)

Найпопулярніші

Цей рецепт зберігся в мене ще з мого дитинства, коли така випічка була улюбленою в кожному домі. І щоразу, коли я ставлю її на стіл, вона з’їдається швидше за торт. Знаменитий тертий пиріг з варенням – чарівна випічка до чаю. Варіант із начинкою з чорної смородини, найбільш класичний і найсмачніший. Але так само можна приготувати його з будь-яким варенням або джемом.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор – 70 гр.
  • Ванільний цукор – 8 гр.
  • Сметана 15% – 2 ст. л.
  • Варення – 200 гр. (у мене чорна смородина)

Приготування:

Насипаю в миску борошно і додаю розпушувач. Перемішую ложкою. Додаю холодне вершкове масло, нарізане кубиком.

Перетираю суміш у крихту руками. Це дуже швидко, займає буквально півхвилини.

В окремій посудині змішую холодне яйце, сметану, звичайний і ванільний цукор. Усе перемішую і зовсім злегка збиваю вінчиком до появи бульбашок.

Вливаю рідку суміш у суху.

Знову перемішую і зовсім недовго вимішую руками. Ідеальної однорідності тіста домагатися не потрібно.

Ділю тісто на дві частини – одна зовсім трохи більша за іншу. Обидві частини кладу в пакет і відправляю в морозилку приблизно на 1 годину.

Через годину дістаю тісто з морозилки. Застеляю деко (18 на 30 см) пекарським папером і натираю більшу частину на крупній тертці. Розподіляю рівномірно по всій поверхні дека. Викладаємо на тісто шар варення. У мене з чорної смородини. Але насправді можна будь-яке. Смородина дає дуже приємну кислинку і гарний колір.

Знову натираю меншу частину тіста на тертці і розподіляю по поверхні.

Ставлю пиріг у заздалегідь розігріту духовку і випікаю 25-30 хвилин за 180 градусів.

Даю пирогу гарненько охолонути, знімаю з дека.

Посипаю цукровою пудрою і ріжу на шматочки. Виходять ось такі гарненькі пиріжечки. Ну прямо з нашого дитинства.

Lady

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини