У нашій родині деруни дуже люблять і я їх часто готую. Сьогодні ж я хочу поділитися дуже цікавим рецептом “Коломийський дерун”. Готується просто і без проблем, а ним можна нагодувати всю родину.
Інгредієнти:
- Картопля 2 шт
- Фарш свинина-яловичина 200 гр
- Яйце 2 шт
- Цибуля 1 шт
- Спеції та сіль
- Олія
Приготування:
Картоплю очищаємо від шкірки та натираємо на великій тертці. Відразу ж у картоплю натираємо цибулю і добре перемішуємо, щоб картопля не потемніла.
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо в сковороду з олією. Цибулю обсмажуємо пару хвилин і додаємо фарш, сіль та спеції за смаком, смажимо до готовності.
Натерту картоплю злегка віджимаємо від соку. У картоплю вбиваємо яйця і додаємо трохи солі і добре перемішуємо.
Наливаємо в сковорідку трохи олії, половину картоплі викладаємо в сковорідку і розрівнюємо.
Наступний шар викладаємо підготовлений фарш. Зверху фаршу викладаємо завершальним шаром другу частину підготовленої картоплі.
Зменшуємо вогонь до мінімуму, закриваємо кришкою і смажимо 15-17 хвилин, потім перевертаємо і смажимо ще 15 хвилин.
Через 15 хвилин викладаємо дерун на тарілку, за бажанням посипаємо зеленню та подаємо на стіл!
Подаємо на стіл зі сметанною. Страва виходить неймовірно смачна та ситна.