Триває сезон консервування – господині намагаються забезпечити свою родину на зиму смачними продуктами, закриваючи сезонні ягоди, фрукти і овочі. Спробуйте приготувати “французькі” огірки – вони вийдуть дуже смачними, з приємним кисло-солодким смаком, помірно гострими і дійсно дуже хрусткими!
За словами відомої української фудблогерки Лілії Цвіт, особливого пікантного і приємного смаку огіркам за цим рецептом надасть французька гірчиця.
Читайте також:Огірки, як у McDonald’s, можна приготувати вдома: простий рецепт на зиму.
ІНГРЕДІЄНТИ
(на 1 літрову банку)
- огірки ~ 400 г
- сіль – 1 ст.л
- цукор – 2 ст.л.
- оцет – 2 ст.л
- часник – 1-2 зуб.
- лавровий лист- 1 шт.
- перець чилі – 2 шматочки
- перець духмяний – 0,5 ч.л
- гірчиця “Французька” – 1 ст.л
Спочатку огірки потрібно замочити у воді на 1 годину, а після цього зрізати з них кінчики.
“На дно чистої 1-літрової банки кладемо один лавровий листок, по пів чайної ложки чорного перцю горошком або ж духмяного перцю. В кожну банку кладемо подрібнений часник – досить одного великого зубчика, а також по дві пластинки нарізаного перцю чилі (якщо любите дуже гостре, його можна додати більше). В кожну банку додаємо по одній столовій ложці французької гірчиці – саме вона надає огіркам особливого смаку”, – розповіла Лілія.
Після цього у банки потрібно скласти підготовлені огірки і додати сіль і цукор.
Читайте також: Малосольні помідори за добу: перевірений рецепт від Ольги Матвей.
“В кожну банку всипаємо по 1 столовій ложці без верху солі, по 2 столові ложки цукру і по 2 столові ложки оцту. Заливаємо кожну банку окропом і накриваємо кришками нещільно.
Ставимо банки з огірками в каструлю для стерилізації і заливаємо гарячою водою. Доводимо воду у каструлі до кипіння і стерилізуємо огірки 5 хвилин після закипання. Закриваємо банки кришками і обережно прокручуємо їхній вміст, щоб всі спеції рівномірно розподілилися і розчинилися сіль з цукром”, – розповіла авторка відео.
Готові банки з огірками слід перевернути вверх дном і укутати ковдрою на добу до повного охолодження.