Коли перед вами постає питання, що приготувати з огірків-переростків, які не годяться для звичайного маринування чи соління, приготуйте смачні огірки по-корейськи – взимку ви будете смакувати цією ароматною закускою і згадувати літо.
Рецептом салату поділилася авторка Youtube-каналу “Бабусині рецепти”.
Читайте також: Розлітаються з тарілки за хвилину: вдалий рецепт маринованих корнішонів без стерилізації.
Для приготування салату знадобиться
Інгредієнти:
- 3 кг огірків
- 0,5 кг цибулі
- 0,5 кг моркви
- 160 мл оцту 9%
- 70 гр цукру
- 40 гр солі
- 50 гр приправи до моркви по-корейськи( по бажанню половину приправи можна взяти гострої )
- 230 олії
“Кажуть, що зима все з’їсть. Тож пропоную приготувати салат з огірків з морквою по-корейськи, на який ми можемо використати огірки-переростки і огірки неправильної форми, дякуючи нашій матінці-Землі за її дари. А ще ця закуска дуже смачна, пікантна і ароматна”, – розповіла блогерка.
Читайте також: Хрусткі і ароматні: “французькі” мариновані огірки за рецептом Лілії Цвіт.
Огірки потрібно замочити на 1-1,5 години у воді, на кожному огірку відрізати кінчики та порізати їх на брусочки шириною 1 см. Їх кількість залежатиме від довжини огірка.
“Порізані огірки відправляємо у миску, а на терці для корейки натираємо моркву, яку додаємо до огірків. Нарізаємо півкільцями цибулю – їх товщина має бути 3 мм, а потім ці півкільця розбираємо на соломку і додаємо її в миску до огірків і моркви. Всю масу перемішуємо і додаємо сіль, цукор і приправу до моркви по-корейськи”, – розповіла авторка відео.
Всю масу треба ще раз гарно перемішати, а після цього до неї додати потрібну кількість оцту та олії.
Читайте також: Малосольні помідори за добу: перевірений рецепт від Ольги Матвей.
“Знову все гарненько перемішаємо і залишимо так на 3 години, щоб огірки пустили свій сік, а впродовж цього часу перемішуємо салат кожні пів години. Накладаємо овочі у банки, утрамбовуючи їх, і заливаємо соком, що утворився, пропорційно розподіляючи його в кожну банку. Накриваємо банки металевими кришками і відправляємо у каструлю стерилізувати. Воду слід довести до кипіння і стерилізувати банки 20 хвилин після закипання”, – пояснила авторка відео.
Через визначений час витягуємо банки, закручуємо їх кришками, перевертаємо догори дном і так залишаємо стояти до повного охолодження.