Сезон томатів – робимо квашені помідори
Як приготувати квашені помідори без додавання цукру за бабусиним рецептом написала адміністратор групи у фейсбуці “Смачно у Наталки” Наталія Колоданос.
“До зими вони не достоять. Дуже смачні”, – пообіцяла вона.
Читайте також: Як приготувати малосольні огірки за дуже простим рецептом – впорається й кулінар-початківець
Тож, як готувати.
На дно ємності (відра) кладеться подушка з трав:
– хрін
– гілочки вишні
– листя смородини чорної
– виноградний лист
– кріп
– корінь хрону
– часник.
Кладемо шар помідорів.
Знову перекладаємо трави, корінь хрону і часник.
Знову помідори.
На верх – листя хрону. Якщо маленькі ємності, то зелень – тільки на дно.
Заливка
На 5 літрів води – 250 г солі. Тобто на 1 літр води 2 ложки солі.
Попробуй воду, щоб була солона, бо різна сіль зараз.
Залити холодною водою та у погріб.
Читайте також: Готуємо смачні баклажани з грибами та секретним інгредієнтом – простий рецепт
Цукру не потрібно.
На 5 літр розсолу (тобто води з сіллю) вийшло одне 5 літрове відерце та два відерця по 3,5 літра. Смачного.
Ми писали, як приготувати шашлик з баклажанів – перевірений рецепт від господині із Запорізької області.