Інгредієнти:
▪️Слива – 1 кг.
▪️Базилік зелений, пучок – 1 шт.
▪️Перець червоний гострий – 2 шт.
▪️Цукор – 200 г.
▪️Оцет – 100 мл.
▪️Сіль – 1 ст. л.
Приготування:
1.Проваріть сливи
Сливи помийте, розділіть навпіл і видаліть кісточки. Проваріть половинки слив кілька хвилин, охолодіть і протріть крізь сито.
2.Підготуйте зелень і перець
Базилік помийте, обсушіть і подрібніть. Гострий перець помийте, видаліть плодоніжку і насіння та дрібно поріжте.
3.Доводимо соус до готовності
У миску складіть всі підготовлені інгредієнти, додайте сіль, цукор, оцет і перемішайте. Доведіть до кипіння й одразу розлийте в стерилізовані банки й закатайте кришками.
Смачного!