3.2 C
Kyiv
Четвер, 19 Грудня, 2024

Як приготувати мохіто в домашніх умовах – три рецепти популярного напою
(zprz.city)

Найпопулярніші


Три варіанти приготування популярного літнього напою

Спекотні дні тривають, тож пропонуємо приготувати вам освіжаючий напій, що ідеально підходить для літньої погоди.

Читайте також: Те, що потрібно в літню спеку: рецепт домашнього лимонаду із Запоріжжя

Мохіто класичний

Класичний рецепт мохіто простий і зрозумілий. Щоб приготувати цей освіжаючий лонг-дрінк, у високому келиху змішують світлий кубинський ром, багато подрібненого льоду, свіжовичавлений лаймовий сік і перцеву м’яту, а потім усе заливають доверху газованою водою. Виходить дуже холодний і освіжаючий напій, який приємно пити через соломинку.

Інгредієнти:

  • Світлий кубинський ром – 40 мл
  • Перцева м’ята – 3-4 гілочки
  • Свіжовичавлений сік лайма – 30 мл
  • Цукор тростинний або білий – 1-2 ч. л.
  • Содова або газована вода – 150-200 мл

Спосіб приготування:

1. У високу склянку кладемо листя м’яти, додаємо цукор і свіжовичавлений сік лайма.

2. Обережно розтираємо мадлером або дерев’яною ступкою. Сильно тиснути не потрібно, щоб м’ята не дала гіркоту, і дрібні шматочки не засмічували коктейльну трубочку. Розминати потрібно тільки листя, а не гілочки, щоб уникнути трав’яного присмаку.

3. Скибочки лайма, з яких видавили сік, відправляємо в склянку.

4. Наповнюємо склянку доверху подрібненим льодом.

5. Вливаємо ром і доливаємо до самого верху содовою. Можна використовувати сильногазовану мінеральну воду або солодку газовану воду на кшталт Sprite або Seven-Up (у цьому разі цукру додавайте менше, достатньо 1 чайної ложки).

6. Акуратно перемішуємо коктейль довгою барною ложкою (або пластиковими одноразовими мішалками), піднімаючи притиснуте листя м’яти догори.

7. За потреби досипаємо колотого льоду, прикрашаємо келих часточкою свіжого лайма і гілочкою м’яти.

Для приготування безалкогольного варіанту просто не додавайте ром.

Домашній мохіто на сиропі

Домашній сироп мохіто можна заздалегідь приготувати і зберігати в холодильнику, щоб швидко приготувати легкий коктейль. Для приготування напою просто додайте сироп у склянку зі спрайтом або мінеральною водою.

Інгредієнти:

  • 1 склянка цукру;
  • 1 склянка води;
  • 10 листочків м’яти;
  • 1 лайм, порізаний на четвертинки.

Приготування:

1. Додайте всі інгредієнти в каструлю середнього розміру та доведіть до кипіння. Зніміть з вогню та дайте охолонути.

2. Накрийте кришкою і дайте настоятися близько 10 хвилин.

3. Процідіть сироп через сито, щоб видалити листя м’яти та часточки лайма.

4. Зберігати можна у холодильнику в герметичному контейнері до тижня.

Чорничний мохіто

Незвичайний варіант класичного напою з кислинкою. Смак цього коктейлю не залишить вас байдужими і приємно здивує.

Інгредієнти:

  • Чорниця 10 шт.
  • Сік лайма 30 мл
  • Цукор 2 ч. л.
  • Мʼята 10 г
  • Ром білий 60 мл
  • Содова 80 мл
  • Лайм 1/8 шт.

Приготування:

1. У склянку помістіть 8-10 ягід чорниці разом із цукром і соком лайма. Добре все розмішайте, щоб розчавити частину ягід та розчинити цукор. Відірвіть листя м’яти, помийте, додайте у склянку та обережно перемішайте, щоб вивільнити аромат м’яти.

2. Додайте ром і знову добре перемішайте.

3. Наповніть склянку кубиками льоду і долийте содової.

4. Прикрасьте кількома ягодами чорниці, гілочкою м’яти та скибкою лайма.

Раніше ми розповідали, як приготували полуничний мохіто.


ZPRZ.CITY

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини