Три варіанти приготування популярного літнього напою
Спекотні дні тривають, тож пропонуємо приготувати вам освіжаючий напій, що ідеально підходить для літньої погоди.
Читайте також: Те, що потрібно в літню спеку: рецепт домашнього лимонаду із Запоріжжя
Мохіто класичний
Класичний рецепт мохіто простий і зрозумілий. Щоб приготувати цей освіжаючий лонг-дрінк, у високому келиху змішують світлий кубинський ром, багато подрібненого льоду, свіжовичавлений лаймовий сік і перцеву м’яту, а потім усе заливають доверху газованою водою. Виходить дуже холодний і освіжаючий напій, який приємно пити через соломинку.
Інгредієнти:
- Світлий кубинський ром – 40 мл
- Перцева м’ята – 3-4 гілочки
- Свіжовичавлений сік лайма – 30 мл
- Цукор тростинний або білий – 1-2 ч. л.
- Содова або газована вода – 150-200 мл
Спосіб приготування:
1. У високу склянку кладемо листя м’яти, додаємо цукор і свіжовичавлений сік лайма.
2. Обережно розтираємо мадлером або дерев’яною ступкою. Сильно тиснути не потрібно, щоб м’ята не дала гіркоту, і дрібні шматочки не засмічували коктейльну трубочку. Розминати потрібно тільки листя, а не гілочки, щоб уникнути трав’яного присмаку.
3. Скибочки лайма, з яких видавили сік, відправляємо в склянку.
4. Наповнюємо склянку доверху подрібненим льодом.
5. Вливаємо ром і доливаємо до самого верху содовою. Можна використовувати сильногазовану мінеральну воду або солодку газовану воду на кшталт Sprite або Seven-Up (у цьому разі цукру додавайте менше, достатньо 1 чайної ложки).
6. Акуратно перемішуємо коктейль довгою барною ложкою (або пластиковими одноразовими мішалками), піднімаючи притиснуте листя м’яти догори.
7. За потреби досипаємо колотого льоду, прикрашаємо келих часточкою свіжого лайма і гілочкою м’яти.
Для приготування безалкогольного варіанту просто не додавайте ром.
Домашній мохіто на сиропі
Домашній сироп мохіто можна заздалегідь приготувати і зберігати в холодильнику, щоб швидко приготувати легкий коктейль. Для приготування напою просто додайте сироп у склянку зі спрайтом або мінеральною водою.
Інгредієнти:
- 1 склянка цукру;
- 1 склянка води;
- 10 листочків м’яти;
- 1 лайм, порізаний на четвертинки.
Приготування:
1. Додайте всі інгредієнти в каструлю середнього розміру та доведіть до кипіння. Зніміть з вогню та дайте охолонути.
2. Накрийте кришкою і дайте настоятися близько 10 хвилин.
3. Процідіть сироп через сито, щоб видалити листя м’яти та часточки лайма.
4. Зберігати можна у холодильнику в герметичному контейнері до тижня.
Чорничний мохіто
Незвичайний варіант класичного напою з кислинкою. Смак цього коктейлю не залишить вас байдужими і приємно здивує.
Інгредієнти:
- Чорниця 10 шт.
- Сік лайма 30 мл
- Цукор 2 ч. л.
- Мʼята 10 г
- Ром білий 60 мл
- Содова 80 мл
- Лайм 1/8 шт.
Приготування:
1. У склянку помістіть 8-10 ягід чорниці разом із цукром і соком лайма. Добре все розмішайте, щоб розчавити частину ягід та розчинити цукор. Відірвіть листя м’яти, помийте, додайте у склянку та обережно перемішайте, щоб вивільнити аромат м’яти.
2. Додайте ром і знову добре перемішайте.
3. Наповніть склянку кубиками льоду і долийте содової.
4. Прикрасьте кількома ягодами чорниці, гілочкою м’яти та скибкою лайма.
Раніше ми розповідали, як приготували полуничний мохіто.