Аджика – це особливий соус, який можна використовувати і до м’яса, і під час приготування борщів. Аджика з додаванням несподіваного інгредієнта – буряка виходить дуже смачною і яскравою, а смак буряка при цьому зовсім не відчувається.
theLime розповідає рецепт приготування аджики, що стала улюбленою для багатьох.
Читайте також: Хіт сезону: як приготувати в’ялені помідори в духовці.
Зазвичай, українські господині готують аджику за рецептом, де буряк не потрібен, але ця закуска точно переконає вас у зворотному: аджика з буряка — неперевершена. Вона не така гостра завдяки ніжному і солодкому смаку буряка, її можна додавати в борщ, овочеві та м’ясні рагу, а також просто їсти з хлібом.
Готується дуже просто: всі інгредієнти треба подрібнити в блендері або ж пропустити через м’ясорубку, а потім проварити приблизно одну годину.
Інгредієнти:
- буряк – 1 кг;
- помідори — 1.5 кг;
- болгарський перець – 1 кг (бажано червоний);
- гіркий перець — 3-5 шт. (за смаком);
- часник — 2 головки;
- цукор — 100 гр;
- сіль — 2 ст. ложки з гіркою (за смаком);
- оцет 9% — 100 мл;
- олія — 100 мл.
Спосіб приготування
Для початку необхідно порізати сирі буряки на такі шматочки, щоб було зручно відправляти в м’ясорубку.
Червоний перець солодкий нарізаємо скибочками, які також потрібно буде пропустити через м’ясорубку.
У гострого перцю відрізаємо хвостик, насіння виймати не потрібно. На кількість цих інгредієнтів у середньому краще взяти три гострі перці. Якщо ви не любите гостру аджику, можна взяти менше, якщо ж обираєте гострішу – візьміть 5 перців.
Читайте також: 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.
Усі овочі пропускаємо через м’ясорубку або перебиваємо блендером. Помідори та часник також пропускаємо через м’ясорубку.
Утворену масу складаємо у каструлю і відправляємо на плиту. Додаємо цукор та сіль на власний смак.
Доводимо до кипіння та варимо 45 хвилин, час від часу перемішуючи. Через 40 хвилин потрібно додати 9% оцет.
Заливаємо суміш у стерилізовані банки та закриваємо стерилізованими кришками.