4.3 C
Kyiv
П’ятниця, 20 Грудня, 2024

Аджика з буряком – перевірений рецепт закуски на зиму
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Аджика – це особливий соус, який можна використовувати і до м’яса, і під час приготування борщів. Аджика з додаванням несподіваного інгредієнта – буряка виходить дуже смачною і яскравою, а смак буряка при цьому зовсім не відчувається.

theLime розповідає рецепт приготування аджики, що стала улюбленою для багатьох.

Читайте також: Хіт сезону: як приготувати в’ялені помідори в духовці.

Зазвичай, українські господині готують аджику за рецептом, де буряк не потрібен, але ця закуска точно переконає вас у зворотному: аджика з буряка — неперевершена. Вона не така гостра завдяки ніжному і солодкому смаку буряка, її можна додавати в борщ, овочеві та м’ясні рагу, а також просто їсти з хлібом.

Готується дуже просто: всі інгредієнти треба подрібнити в блендері або ж пропустити через м’ясорубку, а потім проварити приблизно одну годину.

Інгредієнти:

  • буряк – 1 кг;
  • помідори — 1.5 кг;
  • болгарський перець – 1 кг (бажано червоний);
  • гіркий перець — 3-5 шт. (за смаком);
  • часник — 2 головки;
  • цукор — 100 гр;
  • сіль — 2 ст. ложки з гіркою (за смаком);
  • оцет 9% — 100 мл;
  • олія — 100 мл.

Спосіб приготування

Для початку необхідно порізати сирі буряки на такі шматочки, щоб було зручно відправляти в м’ясорубку.

Червоний перець солодкий нарізаємо скибочками, які також потрібно буде пропустити через м’ясорубку.

У гострого перцю відрізаємо хвостик, насіння виймати не потрібно. На кількість цих інгредієнтів у середньому краще взяти три гострі перці. Якщо ви не любите гостру аджику, можна взяти менше, якщо ж обираєте гострішу – візьміть 5 перців.

Читайте також: 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.

Усі овочі пропускаємо через м’ясорубку або перебиваємо блендером. Помідори та часник також пропускаємо через м’ясорубку.

Утворену масу складаємо у каструлю і відправляємо на плиту. Додаємо цукор та сіль на власний смак.

Доводимо до кипіння та варимо 45 хвилин, час від часу перемішуючи. Через 40 хвилин потрібно додати 9% оцет.

Заливаємо суміш у стерилізовані банки та закриваємо стерилізованими кришками.

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати італійську чіабату на воді: простий рецепт.
  2. Які дріжджі краще використовувати для домашнього хліба, щоб був смачним і не кришився.
  3. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини