Тісто в звичайних млинцях на соді виходить пухнасте, з мільйоном бульбашок, наче я його робила на дріжджах. Дірочок у цих млинцях не менше, ніж у марокканських, а самі млинці виходять дуже ніжні, мереживні, і звичайно ж незрівнянно смачні. А щоб вийшли саме такі млинці, необхідно дотримуватись послідовності додавання інгредієнтів.
Інгредієнти:
- Кефір – 300 г
- Яйце – 3 шт
- Цукор – 1 ст. ложка
- Сіль – 0,5 ч. ложки
- Сода – 1 ч. ложка без верху
- Борошно – 200 г
- Окріп – 150 – 200 г
- Олія – 2 ст ложки
Приготування:
Вбиваємо в чашу яйця, додаємо до них кефір, сіль, цукор і перемішуємо. Я робитиму несолодкі млинці, тому додаю всього 1 ст ложку.
Тепер додаємо просіяне борошно і знову перемішуємо. На даному етапі тісто має вийти як на оладки.
А ось тепер додаємо в тісто одну чайну ложку без верху соди, перемішуємо і відразу вливаємо в чашу окріп, постійно розмішуючи тісто, щоб воно не згорнулося.
Коли соду додаємо наприкінці, тісто робиться просто пухнасте. Подивіться скільки бульбашок у тісті, не менше ніж у дріжджовому. Ну а в самому кінці додаємо пару столових ложок олії.
Відразу починаємо пекти млинці.
Печемо млинці на добре розігрітій сковороді. Щоб млинці вийшли з ще більшою кількістю дірочок, необхідно, щоб дно сковороди було товсте, а вогонь під сковорідкою вищий за середній. Наливаємо на сковороду тіста стільки, щоб дно сковороди вкрилося тонким шаром.
З одного боку млинці печуть буквально 15 – 20 секунд, потім перевертаємо млинець на інший бік і печемо його ще секунд 10.
Таким чином печемо всі млинці. Якщо ви колись пекли млинці на дріжджах, то ви побачите, що ці млинці дуже схожі на дріжджові.