23.7 C
Kyiv
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Україна вперше взяла участь – АрміяInform
(armyinform.com.ua)

Найпопулярніші

Прочитаєте за: 2 хв. 20 Вересня 2024, 6:47

Україна вперше взяла участь у навчаннях під егідою Північноатлантичного Альянсу з випробування систем протидії безпілотникам з представниками приватного сектора і наукової спільноти.

Про це повідомила пресслужба НАТО.

З 10 до 20 вересня понад 450 учасників з 19 країн-членів НАТО і трьох країн-партнерів зібралися в Нідерландах для перевірки здатності комерційно доступних систем протидії безпілотникам працювати разом.

Під час щорічних навчань НАТО з технічної сумісності проти безпілотних літальних апаратів (C-UAS) було випробувано понад 60 систем і технологій протидії безпілотникам, таких як датчики, системи наведення на безпілотні літальні апарати, глушилки і кіберперехоплювачі, в реальних умовах.

Перша активна участь України в цих навчаннях є частиною Дорожньої карти інноваційного співробітництва Україна — НАТО, схваленої лідерами країн Альянсу та України на Вашингтонському саміті.

«Такі навчання, як C-UAS TIE, надають унікальну можливість для спільного вирішення нагальних проблем, таких як автономність і оперативна сумісність безпілотників, а також для вивчення бойового досвіду України в боротьбі з малими безпілотними літальними апаратами», — йдеться у повідомленні.

Інтеграція технологій протидії безпілотникам в Інтегровану протиповітряну і протиракетну оборону НАТО (IAMD) є важливою для посилення сил і засобів стримування і оборони Альянсу.

На Вашингтонському саміті 2024 року члени Альянсу здійснили кроки з подальшого поліпшення готовності, реагування та інтеграції IAMD НАТО і домовились підтримувати розробку і впровадження інтегрованої архітектури протиповітряної й протиракетної оборони для України.

Як повідомляла АрміяInform, начальники генеральних штабів збройних сил країн НАТО 13–15 вересня провели зустріч в Празі, щоб впровадити рішення Вашингтонського саміту та обговорити, як Альянс посилюватиме стримування та оборону, водночас збільшуючи підтримку України.

АрміяINFORM

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини