-1.8 C
Kyiv
Понеділок, 23 Грудня, 2024

Помідори у виноградному листі на зиму
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Ця закуска на зиму нікого не залишить байдужими – мариновані помідори у виноградному листі дуже смачні і ефектно виглядають, а спеції додають пікантності і аромату.

Цікавим рецептом консервування помідорів поділилися на сайті “Шуба”.

Читайте також: “П’яні” мариновані помідори з горілкою – ваші гості будуть в захваті.

Секрет приготування полягає в тому, що кожен помідор треба загорнути у виноградне листя. Воно додає незвичного смаку і помідорам, і маринаду – схоже на смак долми, тільки консервовану. У такий спосіб можна закрити помідори невеликого розміру або помідори чері.

Виноградне листя спочатку треба залити окропом на 5-7 хвилин, щоб воно стало м’яким. Для консервування будемо застосовувати рецепт подвійної обробки: спочатку помідори заллємо окропом, а потім з цієї води приготуємо маринад.

Смаку і аромату помідорам у виноградному листі нададуть часник, духмяний перець і парасольки кропу.

Інгредієнти на три літрових банки

  • Томати – 12 шт.
  • Листя виноградне – 25 шт.
  • Вода – 550 мл
  • Зубки часнику – 1 шт.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – 1.5 ч. л.
  • Оцет 9% – 10 мл
  • Перець чорний, горошок – 6 шт.
  • Перець духмяний, горошок – 3 шт.
  • Кріп, парасольки – 1 шт.

Читайте також: Мариновані помідори з цибулею – класичний рецепт, який люблять всі.

Приготування помідорів у виноградному листі

Підготуємо овочі і виноградне листя – невеликі помідори або ж помідори чері треба добре помити і наколоти зубочисткою або шпажкою біля плодоніжки.

Помите виноградне листя заливаємо окропом на 5 хвилин, а потім охолоджуємо.

На дно вимитої і сухої 1-літрової банки кладемо парасольку кропу, 1-2 виноградних листки, часник, спеції.

Пропарений виноградний лист або два маленьких викладаємо на дошку яскравим боком донизу, по центру кладемо помідор і загортаємо його у листя. Загорнуті у листі помідори викладаємо у банку.

Читайте також: Мариновані помідори з часником “Під снігом” – цей рецепт проситимуть усі.

Наповнені помідорами банки заливаємо окропом до самого верху, накриваємо кришкою і рушником і залишаємо на 30-40 хвилин.

Зливаємо воду з банок у каструлю, додаємо цукор, сіль і доводимо до кипіння. Після того, як маринад прокипить 2-3 хвилини, додаємо оцет.

Киплячим розсолом заливаємо помідори до верху і закриваємо металевими кришками. Перевертаємо банки і вкутуємо ковдрою, залишивши до повного охолодження. Мариновані помідори у виноградному листі зберігаємо у прохолодному місці.

Цікаві новини для вас:

  1. Баклажанна ікра по-грузинськи – до рецепту входить особливий інгредієнт.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати “родзинку” грузинської кухні.
  3. Бабагануш з баклажанів – приготуйте популярну східну закуску.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини