3.7 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Як правильно заморозити кабачки на зиму просто та швидко
(lady.kyiv.ua)

Найпопулярніші

Заморозити кабачки на зиму дуже просто. Завдяки цьому вони зберігають майже всі корисні властивості, що дуже важливо. Заморожені кабачки можна використовувати для овочевих рагу, супів, кабачковї ікри та інших страв.

Як заморозити кабачки на зиму?

Для початку підготуйте самі кабачки. Вони можуть бути молодими або зрілими, великими або маленькими, з насінням або без. Єдине, не використовуйте пошкоджені кабачки або в’ялі, з іншими можна працювати.

Кабачки ретельно вимийте і насухо витріть рушником. Якщо використовуєте молоді кабачки або тонку шкірку, то її не потрібно чистити. В іншому випадку, зніміть шкірку за допомогою овочечистки.

Тепер виберіть форму для заморожування кабачків. Більшою мірою вона визначається тим, що згодом готується з даного овочу. Це можуть бути кружечки, кубики, пластини, порожнисті половинки для подальшого їх фаршування.

Найкраще нарізати кубиками чи брусками. Заморожені кабачки такої нарізки підійдуть для рагу, супу, соте та інших овочевих страв. Якщо використовуєте кабачки з насінням, видаліть їх.

Кубики нарізаайте розміром приблизно 1см. х 1 см. Це оптимальний розмір (для вибраних страв, які згодом готуватимуться з ними). Нарізані кабачки також промокніть паперовими рушниками, щоб усунути зайву вологу, яку виділяють кабачки.

Далі поділіть заготовку з кабачків на кілька порцій. Їхня кількість залежить від того скільки кабачків і якого розміру ви готуєте, або якщо робите кілька різних видів нарізки.

Усі порції розкладіть по чистих сухих контейнерах із щільною кришкою, спеціальних пакетах, призначеними для заморожування продуктів, вакуумних пакетах.

Поклавши шматочки кабачків у пакет, обережно видавіть зайве повітря, закрийте пакети. Якщо кладете в тонкі звичайні поліетиленові пакети, то покладіть відразу в 2 пакети, тому що вони можуть легко порватися (під впливом низьких температур стають крихкими). Потім кабачки приберіть у морозильну камеру.

Зберігайте кабачки в морозильній камері від -5 до -20 градусів (чим нижча температура, тим краще) до наступного сезону.

Кабачки повторно не заморожуйте, якщо розморозили, їх слід використати протягом доби.

Lady

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини