3.7 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Пляцок зі старого зошита! Рецепт, який я шукала 10 років! Смак в нього дуже особливий
(lady.kyiv.ua)

Найпопулярніші

Ділюсь з вами рецептом неймовірно смачного пляцка з кокосовою начинкою та шоколадного тіста! Пляцок із нашого дитинства, він дуже смачний!

Інгредієнти:

Шоколадне тісто:

  • Яйця 9 шт.
  • Цукор 180 г
  • Борошно 120 г
  • Какао 3 ст. л.
  • Розпушувач 10 г

Кокосова начинка:

  • Яєчні білки 6 шт.
  • Цукор 300 г
  • Кокосова стружка 150 г

Крем:

  • Молоко 600 мл.
  • Яєчні жовтки 6 шт.
  • Цукор 300 г
  • Ванільний цукор 25 г
  • Крохмаль 3 ст. л.
  • Вершкове масло 300 г

Шоколадна глазур:

  • Вода 50 мл.
  • Цукор 50 г
  • Масло 50 г
  • Какао 3 ст. л.
  • Горілка 1 ст. л.

Приготування:

Шоколадне тісто:

Білки збиваю міксером до пишної маси, поступово додаю цукор і збиваю до пишності. Тоді частинами дода жовтки і збиваю до однорідності.

Додаю частинами борошно, розпушувач, какао і замішую вінчиком до однорідності.

Кокосова начинка:

У чаші міксера збиваю до пишної маси яєчні білки, поступово додаю цукор. Тоді додаю кокосову стружку і перемішую ложкою.

У форму 37 на 30 см. кладу пергамент і викладаю все шоколадне тісто. Поверх викладаю ложкою хаотично кокосову масу. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 45 хвилин.

Крем:

У молоко вливаю збиті виделкою жовтки.

Змішую цукор, ванільний цукор і крохмаль. Вливаю молочно-яєчну суміші і змішую вінчиком до однорідності.

Ставлю варитись на водяну баню, постійно помішуючи, до загустіння. Накриваю харчовою плівкою в контакт та залишаю охолоджуватись до кімнатної температури.

Тепер збиваю м’яке вершкове масло міксером і частинами додаю заварний крем і збиваю до однорідності і консистенції крему.

Накладаю крем на готовий і охолоджений корж. Кладу у холодильник до застигання.

Шоколадна глазур:

У каструлі змішую цукор і воду, кип’ячу.

Кладу масло, какао та перемішую до однорідності. В кінці додаю горілку та перемішую, вона для того, щоб глазур блистіла.

Перекладаю шоколадну глазур у кондитерський мішок і малюю ось такий візерунок поверх пляцка. Кладу у холодильник до застигання шоколаду.

Нарізаю і Смачного!

Lady

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини