2.1 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Кетчуп чилі без оцту на зиму
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Кінець вересня – час, коли господарі вже зібрали урожай на своїх грядках, але тепла осінь ще сприяла городині і вона ще тішить свіжими помідорами та перцями. Тож з них ще можна приготувати декілька баночок домашнього кетчупу. А приготовлений за рецептом фудблогерки Дарії Дорошкевич кетчуп чилі без оцту стане вашим улюбленим.

Як готувати кетчуп чилі без оцту на зиму Дарія Дорошкевич розповіла на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Аджика з болгарського перцю без помідорів – пікантна закуска по-новому.

Для приготування соусу потрібно 1 кг помідорів, болгарський і гострий перці, часник. А родзинкою соусу є яблука, які трохи пом’якшують смак перчика.

“Зберігається чудово, зʼїдається максимально швидко. Дуже прошу — не зменшуйте кількість чилі! Хочете збільшити — будь ласка, але якщо зменшите, я не можу вам гарантувати, що кетчуп не вибухне”, – наголосила Дарія.

Смак та гостроту домашнього кетчупу можна відрегулювати сіллю або ж додати ще меленого червоного перцю.

Інгредієнти

  • Томати – 1 кг
  • Перець болгарський червоний – 200 г
  • Яблуко – 300 г
  • Червоний перець чилі – 1 шт.
  • Гвоздика – 3 г
  • Зубки часнику – 5 шт.
  • Цукор – 50 г
  • Сіль кам’яна – 20 г
  • Кориця – 5 г
  • Мускатний горіх мелений – 5 г
  • Лавровий лист – 2 г

Приготування кетчупу

Овочі та яблука миємо і нарізаємо на шматки, цибулю чистимо і ріжемо на четвертинки. Пропускаємо інгредієнти через м’ясорубку або ж можна перебити блендером, додаємо мелену гвоздику і перемішуємо.

Готову масу виливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і виварюємо на маленькому вогні 40 хвилин. Додаємо решту інгредієнтів і варимо ще 15 хвилин.

В стерильні банки розливаємо кетчуп, попередньо діставши з каструлі лавровий лист. Закриваємо банки кришками і зберігаємо у темному прохолодному місці.

Цікаві новини для вас:

  1. Аджика з буряком на зиму: спробуйте – і будете готувати тільки її.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати “родзинку” грузинської кухні.
  3. Аджика з хроном без варіння: надовго на столі не затримається.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини