Додавання грибів до раціону може позитивно позначитися на психічному стані
Гриби є незамінним джерелом корисних речовин, проте мало хто знає, що вони також покращують психічний стан людей.
Про це йдеться у дослідженні Медичного коледжу Пенсільванії (США), яке було оприлюднено у Journal of Affective Disorders.
Вчені зіставили дані про режим харчування та стан психічного здоров’я у більш ніж 24 тисяч американців у період з 2005 по 2016 рік і виявили, що ті з них, які споживали гриби, в цілому рідше страждали від депресії.
Дослідники відзначають, що швидше за все справа в амінокислоті під назвою ерготіонеїн, яка є сильним антиоксидантом, здатним захищати клітини та тканини організму від пошкоджень.
“Наявність високих рівнів цієї речовини може знизити ризик окислювального стресу, що також може зменшити симптоми депресії”, — зазначив один із авторів дослідження Джібріл Ба.
При цьому надмірне споживання грибів ефект не посилило.
Вчені не стали уточнювати у своїй роботі те, які гриби споживали опитані люди.
Як повідомлялося раніше, вчені виявили, що популярний флуоресцентний барвник індоціанін зелений виявився дуже ефективним антидотом до токсину блідої поганки.
Важливо:
будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.