1
Вже кілька десятків років, загалом скільки я себе пам’ятаю ми готуємо квашені помідори різними способами, але цей найкращий і найпростішій в приготування.
Інгредієнти:
- помідори – 7 кг.
- вода – 4 л.
- сіль – 200 гр.
- перед чилі – 1 стручок
- листя хрону, смородини
- парасольки кропу
- корінь хрону – 50 гр.
- часник – 10 зубків
Приготування:
Спочатку треба переварити воду та залишити її охолонути до кімнатної температури. Додати сіль та перемішати, доки сіль повністю не розчиниться.
Далі, підготуйте всі потрібні інгредієнти, помийте їх.
У банку покладіть листя хрону, шматочки кореня хрону, нарізаний часник, парасольки кропу (або звичайний кріп) і петрушку. Банки у мене 5 літрові.
На дно банки спочатку покладіть зелені помідори, які ще не дозріли. Вони будуть кваситися довше (приблизно 30 хвилин) у порівнянні з дозрілими помідорами.
Далі повторіть знов шар зелені (у мене це петрушка, листя смородини) і трішки перцю чилі. А також добавляємо всю іншу зелень.
Другу частину банки наповність вже дозрілими помідорами.
Коли баночка вже заповнилась, залийте її розсолом, так щоб він повністю покривав помідори.
Зверху ще добавте листочок хрону (за бажанням) і закрийте банку кришкою та залиште у прохолодному місці на тиждень.
Протягом цього часу розчин стане мутнішим (так задумано).
Після тижня помідори готові до споживання. Вони будуть поступово набирати смаку протягом місяця.
Зберігайте квашені помідори у погребі чи іншому прохолодному місцію
Саме за такими пропорціями колись готували помідори в бочках. Вони справді виходять один в один.
Обов’язково спробуйте цей рецепт, бо це справді дуже смачно і легко.