0
Готуємо сосиски у картопляному тісті. Щоб картопля не розпадалася при жарці, картопляне пюре наносимо на тонкі вафельні коржі, в які скручуються сосиски. Сосиски використовуйте хорошої якості, середньої товщини та довжини. Якщо у вас вже є готове картопляне пюре, то страву можна приготувати всього за 15 хвилин.
Інгредієнти:
- Сосиски 500 г
- Картопля 1 кг
- Яйце куряче 3 шт
- Вафельні коржі 5 шт
- Майонез 50 г
- Панірувальні сухарі 100 г
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
Приготування:
Насамперед приготуйте картопляне пюре. Картоплю очистіть, помістіть у каструлю з водою, встановіть на вогонь. Після кипіння рідину посоліть, картоплю варіть до готовності. Відвар злийте, картоплю роздавіть товкучкою в пюре, трохи остудіть.
Вафельний корж покладіть на рівну поверхню, з одного боку нанесіть картопляне пюре, розмажте по всьому периметру. Відкладіть заготовку на 5-10 хвилин убік, щоб картопляне пюре просочило вафельний корж, роблячи його м’яким.
Яйця розбийте в глибоку ємність, додайте майонез, посоліть, розколотіть вінчиком до однорідності.
В отриману суміш по черзі опустіть сосиски, перевертаючи їх з боку на бік.
Потім сосиски перекладіть у подрібнені сухарі, запаніруйте з усіх боків
Вафельний корж, змащений картоплею, розріжте на дві половинки. На край кожної половини помістіть сосиску, поверніть у щільний рулет.
Таким чином зробите з усіма екземплярами.
Сковороду встановіть на середній вогонь, влийте олію. У розігріту олію покладіть приготовлені трубочки. Смажте їх з усіх боків до придбання рум’яної скоринки.
Трубочки викладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію.
Подайте сосиски в тісті на стіл, доповнивши їх якимось соусом або просто так.