4.3 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Закриваю по 60 банок і не вистачає. Найсмачніша кабачкова ікра: рецепт по Госту
(lady.kyiv.ua)

Найпопулярніші

Густа, насичена за кольором та смаком ікра, готується простіше простого, заготовка довго зберігатиметься у підвалі або кладовці.

Інгредієнти:

  • кабачки, 3.5 кг;
  • морква та цибуля по 1.5 кг;
  • олія рослинна, 300 г;
  • сіль, 3 ст.л;
  • цукор, 6 ст.л
  • томатна паста, 5 ст.л;
  • оцет 9%, 75 мл;
  • перець, часник, зелень та спеції за смаком.

Приготування:

Кабачки очищаємо від шкірки, щоб колір ікри вийшов класичним, без зеленого відтінку.

Ріжемо кубиками кабачки, ріжемо моркву і цибулю.

У розігріту олію у великій каструлі з товстим дном і стінками висипаємо цибулю і моркву, тушимо до м’якості.

Додаємо кабачки, перемішуємо та тушимо на невеликому вогні під кришкою 40 хвилин, періодично перемішуючи.

Додаємо сіль, цукор, томатну пасту, часник та спеції, перець, перемішуємо і тушимо 10 хвилин.

Подрібнюємо масу занурювальним блендером, варимо 15 хвилин під кришкою.

Вливаємо оцет, доводимо до кипіння та варимо під кришкою 5 хвилин.

Розливаємо ікру в стерилізовані баночки, закручуємо стерилізованими кришками і залишаємо остигати.

Зберігаємо ікру в підвалі або в кладовці.

Виходить дуже ніжна, насичена, густа та ароматна ікра. Якщо ви віддаєте перевагу саме класичному смаку, тоді олію беріть нерафіновану, щоб у закусці був той відомий, легкий присмак соняшникової олії.

Lady

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини