Будь-яка квашена капуста на зиму — це не тільки джерело вітамінів на кожен день, а й закуска, яку не соромно буде подати навіть на святковий стіл. Завдяки тому, що ця квашена капуста приготовлена разом з яблуками, страва набуває нового смаку і аромату фруктів.
Власним перевіреним рецептом приготування квашеної капусти з яблуками поділилася авторка Youtube-каналу “Дім і присадибна ділянка”.
Читайте також: Український суперфуд: як приготувати квашену капусту з калиною.
За словами блогерки, солодкі яблука для цього рецепту не підійдуть, адже тут необхідна саме кислинка. Також не можна використовувати йодовану сіль, оскільки йод заважатиме процесу квасіння.
Інгредієнти на 3-х літрову банку
- капуста (уже попередньо дрібно посічена) — 2 – 2,3 кг
- кам’яна сіль (не йодована) — 2 ст. л.
- морква — 160 г
- зелені яблука — 600 – 700 г
- перець духмяний – 2-3 шт.
- перець чорний – 3-6 шт.
- гвоздика – 2-3 шт.
Читайте також: Лише три інгредієнти: як зробити найсмачнішу квашену капусту.
Як приготувати квашену капусту з яблуками
Спочатку шаткуємо капусту і натираємо моркву на тертку.
Складаємо приготовлені овочі у велику каструлю, пересипаємо сіллю і ретельно вимішуємо все руками.
Поки овочі починають виділяти сік, готуємо яблука. Очищуємо їх від серцевинок і розрізаємо на четвертинки.
Складаємо капусту і яблука в банку шарами, пересипаючи спеціями. Час від часу втрамбовуємо капусту в банках, щоб вийшло все повітря.
Накриваємо банку марлею, складеною в кілька шарів, і ставимо банку у велику миску, щоб у неї стікала рідина, що виділяється під час квашення.
Залишаємо банки з капустою при кімнатній температурі на 3 дні. Щодня протикаємо капусту в банці дерев’яною паличкою до самого дна, щоб випустити газ, який виділяється при бродінні.
Через 3 дні капуста готова, банки зберігаємо у холодильнику або в іншому холодному місці.