1.5 C
Kyiv
Четвер, 19 Грудня, 2024

Палюшки рецепт – як готувати львівські ліниві вареники
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Українські палюшки – це одна з традиційних страв української кухні, їх ще називають “пальчиками”, а по суті це ліниві вареники, але нарізані у формі довгастих паличок. Такою стравою дуже легко та ситно нагодувати сім’ю.

Як готувати українські палюшки, розповіла авторка Youtube-каналу “Смаколики Юлі”.

Читайте також: “Дуже ліниві” пельмені – так просто ви ще не готували.

Інгредієнти:

  • картопляне пюре – 1 кг
  • яйце куряче – 1 шт.
  • дрібка солі
  • борошно пшеничне – 300 г
  • сало чи бекон – 100 г
  • цибуля – 1 середня

Як приготувати українські палюшки

Ретельно помийте та почистіть картоплю від шкірки. Розріжте її на дві частини та відваріть до готовності у підсоленій воді. Відварену картоплю розімніть та поставте охолоджуватись. Якщо картопля вийшла неоднорідною, перекрутіть її на м’ясорубку або ще раз потовчіть.

Читайте також: Ліниві вареники, які чудово тримають форму: вдалий рецепт корисного сніданку.

Додайте до картопляного пюре яйце, всипте борошна (за бажанням можна додати трішки крохмалю). Замісіть еластичне тісто з картоплі і залишіть його відпочити на 15 – 20 хвилин.

Поки в каструлі закипає підсолена вода, починаємо формувати палюшки.

Розкачайте тісто на палюшки у велику ковбаску, наріжте шматочками та кожен з них сформуйте в невеличку ковбаску розміром в мізинець.

Фото: instagram.com/ulyana_khorunzha

Варіть палюшки у кип’ячій воді на малому вогні до легкого кипіння.

До готових палюшок додайте засмажку з сала чи бекону і цибулі і відразу подавайте до столу.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Так ви ще не готували: рецепт лінивих голубців, які нагадують плов.

  2. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.

  3. Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтеся, як зробити цю просту страву.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини