Українські палюшки – це одна з традиційних страв української кухні, їх ще називають “пальчиками”, а по суті це ліниві вареники, але нарізані у формі довгастих паличок. Такою стравою дуже легко та ситно нагодувати сім’ю.
Як готувати українські палюшки, розповіла авторка Youtube-каналу “Смаколики Юлі”.
Читайте також: “Дуже ліниві” пельмені – так просто ви ще не готували.
Інгредієнти:
- картопляне пюре – 1 кг
- яйце куряче – 1 шт.
- дрібка солі
- борошно пшеничне – 300 г
- сало чи бекон – 100 г
- цибуля – 1 середня
Як приготувати українські палюшки
Ретельно помийте та почистіть картоплю від шкірки. Розріжте її на дві частини та відваріть до готовності у підсоленій воді. Відварену картоплю розімніть та поставте охолоджуватись. Якщо картопля вийшла неоднорідною, перекрутіть її на м’ясорубку або ще раз потовчіть.
Читайте також: Ліниві вареники, які чудово тримають форму: вдалий рецепт корисного сніданку.
Додайте до картопляного пюре яйце, всипте борошна (за бажанням можна додати трішки крохмалю). Замісіть еластичне тісто з картоплі і залишіть його відпочити на 15 – 20 хвилин.
Поки в каструлі закипає підсолена вода, починаємо формувати палюшки.
Розкачайте тісто на палюшки у велику ковбаску, наріжте шматочками та кожен з них сформуйте в невеличку ковбаску розміром в мізинець.
Варіть палюшки у кип’ячій воді на малому вогні до легкого кипіння.
До готових палюшок додайте засмажку з сала чи бекону і цибулі і відразу подавайте до столу.
Смачного!