Картопляне пюре люблять всі: і дорослі, і діти. Є безліч варіантів приготування цієї страви – з вершковим маслом, молоком, сметаною та спеціями. Картопляне пюре з часником — це водночас ніжний та пікантний гарнір, який має оригінальний і незвичний смак.
Власним рецептом приготування пюре з часником поділився відомий шеф-кухар і блогер Ектор Хіменес-Браво у своєму Instagram.
Читайте також: Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи – секрет хрумкої скоринки.
Ектор жартівливо назвав цей рецепт пюре тим випадком, коли картоплю можна подавати без котлети – пюре має насичений і пікантний смак.⠀
Інгредієнти:
Читайте також: Англійські картопляні млинці – смачний сніданок із залишків вчорашнього пюре.
Як приготувати картопляне пюре з часником
1. Картоплю відваріть, пропустіть через прес, а потім протріть через сито.
2. Перекладіть утворену масу у сотейник і варіть на малому вогні, поступово додаючи масло й олію та постійно помішуючи. Цей спосіб має нагадувати приготування заварного крему.
3. Зніміть з вогню, додайте молоко і ретельно перемішайте.
4. Додайте попередньо запечений часник та перемішайте.
5. Наприкінці додайте кріп.
Подавайте пюре з м’ясом або рибою, доповнивши овочевим салатом.