Коли піци хочеться, а поратися з тістом ні, в таких випадках завжди виручить швидкопіца, для приготування якої потрібні лаваші і начинка.
Своїми ідеями приготування швидкопіци з лавашів поділилася блогерка Інна Ключник.
Читайте також: Швидка картопляна піца від Ектора Хіменеса-Браво – потіште родину цікавою стравою.
За її словами, вона дуже часто готує такий смачний сніданок чи перекус з продуктів, які є у холодильнику. Адже для цього рецепту можна не стримувати свою фантазію, головне, щоб продукти поєднувалися між собою.
Інгредієнти:
- лаваші круглої форми – 4 шт.,
- твердий сир – 300 г,
- плавлений сир типу “Янтар” – 2 ст. л,
- кетчуп – 2 ст. л.
Для начинки:
- шинка,
- консервований тунець,
- свіжі помідори – 2 шт,
- в’ялені помідори,
- сіль,
- перець.
“Це дуже смачно, швидко, обов’язково готуйте, коли у вас немає часу, і просто так – теж готуйте!”, – розповіла блогерка.
Читайте також: Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи – секрет хрумкої скоринки.
Як приготувати швидкопіцу з лаваша
1. Один лаваш круглої форми змастіть томатним соусом і покладіть на нього натертий сир, а потім накрийте іншим таким же лавашем.
2. Другий лаваш так само змащуємо соусом і посипаємо натертим сиром, а зверху викладаємо улюблену начинку – нарізану шинку, ковбасу та помідори кільцями.
3. Зверху присипаємо швидкопіцу натертим сиром, солим і перчим.
4. Інший варіант начинки – замість соусу беремо плавлений сир типу “Янтар”, а замість шинки – консервований тунець. До цього варіанту можна додати в’ялені помідори – вони нададуть пікантного смаку.
“Ставимо піцу в добре розігріту духовку – до 220 градусів, і не відходьте далеко, бо печеться вона дуже швидко – буквально 7 хвилин”, – додала блогерка.