Картопляні кульки, або крокети – як їх називають у Франції, страва, яку знають та люблять у багатьох куточках планети. У Мексиці, Кореї, Польщі, Іспанії, Нідерландах, Англії, Німеччині ці картопляні кульки з пюре готують з різними начинками: з овочами, сиром, м’ясом, грибами та морепродуктами. Та як їх не приготуй, вони завжди будуть смачними і ситними. А смакувати страву можна і як гарнір, і як закуску, і як повноцінну страву.
Власним рецептом приготування картопляних кульок з сирною начинкою поділився відомий шеф-кухар Екстор Хіменес-Браво.
Читайте також: Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи – секрет хрумкої скоринки.
“Обожнюю експериментувати та готувати все нові й нові страви з картоплі – їх просто безліч, і кожна смачна по-своєму”, – розповів Ектор.
Він запевнив, що ця оригінальна страва сподобається абсолютно всім.
Інгредієнти:
- Картопляне пюре — 300 г;
- Моцарела — 40 г;
- Сир твердий — 50 г;
- Харчовий крохмаль — 2 ст.л;
- Петрушка;
- Сіль;
- Перець;
- Яйце — 1 шт;
- Часник — 2 зубці;
- Кукурудзяні пластівці — 100 г.
Читайте також: Картопляне пюре по-новому: Ектор Хіменес-Браво назвав секретний інгредієнт.
Як приготувати картопляні кульки з сиром
1. Картопляне пюре змішайте з крохмалем, натертим твердим сиром і зеленню.
2. Посоліть і поперчіть картопляне тісто до свого смаку.
2. З картопляної маси сформуйте кульку, в середину якої покладіть шматочок моцарели.
3. Приготуйте кляр з яйця з часником.
4. Обкачайте картопляну кульку в яйці, а потім в кукурудзяних пластівцях чи іншій суміші для панірування.
5. Смажте у фритюрі протягом 2 хвилин до золотавої скоринки.
Подавайте картопляні кульки з соусами та овочевими гарнірами. Сирний соус, вершковий соус або томатний соус – це лише кілька прикладів, а овочеві гарніри доповнять смак картоплі та зроблять страву більш ситною та корисною.