Коли холодних днів стає все більше, а світла менше, ми починаємо віддавати перевагу теплим напоям, які зігріють в осінні та зимові вечори. Що може бути краще за склянку смачного і ароматного глінтвейну – він здатний зігріти, об’єднати і розпалити пристрасть в серцях.
Фудблогерка Дарина Іванова розповіла, як приготувати глінтвейн в домашніх умовах, який завжди вдається.
Читайте також: Справжній німецький штолен, якій “дозріває” до Різдва – рецепт, який завжди вдається.
“Без сумніву, це найкращий рецепт. Пʼянкий та ароматний напій – ідеальний спосіб грітися холодними вечорами”, – зазначила Дарина.
Інгредієнти:
- сухе червоне вино (сухе!) – 700 мл
- цукор (бажано коричневий або карамельний) – 75 г
- мандарин середній – 1 шт
- половина лимона
- половина лайма
- гвоздика – 6 суцвіть
- паличка кориці
- суцвіття анісу
- лавровий лист – 1 шт
- мускатний горіх – 1/4 шт
- ванільний екстракт в кінці приготування або ванільний цукор на етапі додавання цукру
Читайте також: Чізкейк Сан Себастьян – рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії.
Як приготувати ідеальний глінтвейн вдома
1. В каструлю кладемо цукор, додаємо шкірку з цитрусових (без білої гіркої частини) та сік одного мандарина.
2. Додаємо всі спеції і вливаємо 100 мл вина.
3. Ставимо на середній вогонь і варити, помішуючи, до розчинення цукру.
4. Збільшуємо температуру і доводимо суміш до кипіння.
5. Уварюємо напій ще 3-5 хвилин – він повинен стати злегка густим і мати вигляд глянцевого сиропу.
6. Зменшуємо температуру до мінімальної і вливаємо решту вина.
7. Готовий глінтвейн добре нагріваємо (до 5 хв).
8. Готовий напій розлийте в келихи і додати по кілька крапель ванільного екстракту.
За словами блогерки, для глінтвейну краще не брати солодке вино.
“Якщо ви його сильно нагрієте – весь алкоголь випарується, а який же тоді сенс в глінтвейні. Грійтеся, вдихайте аромат, кайфуйте та готуйте з насолодою!”, – резюмувала авторка відео.