Здавалося б, процес варіння яєць настільки простий, що всі секрети вже давно розкрито. Їх варять в холодній воді, в окропі, занурюють в холодну воду відразу після варіння – ці способи вже давно всі спробували. Однак є один маловідомий трюк, який допоможе зберегти ваш час і нерви.
theLime радить перевірити цікавий лайфхак – перед тим, як зварити яйце, його треба проколоти голкою.
Читайте також: Як врятувати пересолену страву – допоможуть бабусині поради.
Для чого потрібен отвір у шкарлупі
Ця маленька дірочка від голки чи канцелярської кнопки допоможе у дуже важливому процесі, що неодмінно сподобається усім господиням. Через неї у яйце під час приготування потраплятиме рідина, яка зробить так, щоб шкарлупа не “приклеювалася” до білка. Тоді готові яйця будуть легко чиститися, а шкарлупа миттєво злітатиме з них.
Як правильно проколювати яйце
Цей отвір обов’язково треба робити на тупому боці яйця – саме там знаходиться повітряна камера, куди потраплятиме вода під час варіння. Якщо зробити отвір в іншому місці – посередині чи на гострому боці – шкарлупа може тріснути.
Читайте також: Варто додавати у страви частіше: названо 5 найкорисніших спецій.
Як правильно варити яйця
Щоб яйця не тріснули під час варіння, всипте у воду 2 столові ложки солі. У такому разі білок все одно не витече, навіть якщо шкаралупа трісне.
Яйця повинні бути кімнатної температури – якщо в окріп покласти холодні яйця, вони потріскаються і витече білок.
Краще варити яйця на повільному вогні.
Якщо яйця свіжі – до чотирьох днів, варіть їх на три хвилини довше.
Щоб яйця легше чистилися, залийте їх холодною водою і трохи надбийте.
Перевірити, чи яйце зварилося, можна, якщо його покрутити: крутиться швидко – зварилося, повільно – ще сире.