Як приготувати домашнє печиво
Суддя «Мастер Шеф» Володимир Ярославський розповів, як самостійно приготувати печиво Савоярді, яке є основою для Тирамісу.
Читайте також: Лінивий рецепт – як просто приготувати піцу з лаваша
Савоярді – це бісквітні палички, які також підійдуть для приготування шарлотки, трайфлів, а також інших десертів і тортів. Для приготування печива беруться великі курячі яйця та обережно розділяються на білки та жовтки.
Інгредієнти:
- яєчні жовтки – 50 г (4 шт.)
- цукор – 25 г
- яєчний білок – 110 г
- дрібка солі
- крапля лимонного соку
- цукрова пудра – 80 г
- борошно – 85 г
- крохмаль – 10 г
- цукрова пудра (для посипки) – 15 г
Спосіб приготування:
Жовтки з цукром на великій швидкості збиваємо до стабільної піни приблизно 4-5 хвилин, а потім накриваємо плівкою.
Білки “Мастер Шеф” Володимир Ярославський спершу збиває з дрібкою солі та краплею лимонного соку на середніх обертах до повітряної піни. Далі в три-чотири прийому вводимо цукрову пудру та збиваємо білки, щоб вийшла щільна піна.
Збиті жовтки в три прийоми додаємо до білків та обережно перемішуємо. Борошно змішуємо з крохмалем, просіюємо цю суміш до яєчної маси та акуратно перемішуємо до тісто до однорідності.
Готове повітряне тісто Володимир Ярославський перекладає в кондитерський мішок з круглою насадкою 7-8 мм.
На деко, застелене пергаментом, викладаємо “палички” з тіста, посипаємо їх цукровою пудрою, даємо відпочити 5 хвилин і випікаємо при 180 градусах приблизно 10-12 хвилин до румʼяності. Готове печиво одразу дістаємо з духовки та лишаємо остигати.
Раніше ми писали, що приготувати в Різдвяний піст. Після календарної реформи в Україні піст до Різдва розпочався 15 листопада.
Піст – це час, коли християни намагаються приділяти більше часу своїм думкам та молитві, обмежувати себе в їжі та розвагах та чинити благодійність. Їсти скоромне (не пісну їжу) можна буде лише з 25 грудня, вже на саме Різдво.