-0.7 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Медовий пиріг з вишнями – рецепт простої випічки
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Цей ароматний медово-вишневий пиріг має дуже незвичайний смак, а готувати його легко і просто. Він точно стане окрасою вашого святкового столу, але готуйтеся і до того, що ваші близькі будуть просити пекти його частіше. Ба більше – на його чудовий пряний аромат прибіжать всі сусіди по під’їзду.

Як приготувати перевернутий медово-вишневий пиріг, розповіла авторка food-блогу PicanteCooking Вікторія Попін.

Читайте також: Справжній німецький штолен, якій “дозріває” до Різдва – рецепт, який завжди вдається.

Це просто розкішний пиріг з дуже незвичайним смаком. І як кожна медова пряна випічка, цей перевернутий медовий вишневий пиріг стає лиш смачнішим з кожним днем. Мед, лісові горіхи, спеції та шматочки шоколаду, які доповнюються майже карамелізованими, кисло-солодкими вишнями, роблять цей пиріг одним з найсмачніших, яких доводилось мені пекти чи дегустувати. Приготування цього пирога по-дитячому просте, а смак шляхетно-багатий”, – розповіла Вікторія.

За її словами, вишень до пирога можна взяти більше, навіть до одного кілограма. А лісові горіхи можна замінити волоськими, обов’язково почистивши їх таким самим чином, як і лісові.

Випікати пиріг краще в сковороді або в нероз’ємній формі, оскільки через роз’ємну може просочуватися вишневий сік і тісто.

“Дуже важливо не надто поспішити з перевертанням пирога, але й залишати його надто довго у формі теж не слід. Найкраще виймати після 20 хвилин запікання. Тоді він найкраще буде відходити від форми”, – додала авторка рецепта.

Для тіста:

  • 250 г вершкового масла кімнатної температури
  • 4 яйця
  • 3 ч. ложки різдвяної суміші спецій
  • 220 г меду
  • 200 г борошна
  • 10 г розпушувача для тіста
  • 80 г шоколаду, не надто дрібно посікти
  • 200 г лісових горіхів
  • 100 мл солодкого хересу (можна замінити будь-яким іншим білим десертним вином)

Для вишень

  • 700 г вишень без кісточок, свіжих чи розморожених
  • 75 г вершкового масла
  • 50 г цукру

Читайте також: Чізкейк Сан Себастьян – рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії.

Також вам знадобиться цукрова пудра для посипання поверхні, вершкове масло для змащування сковорідки чи форми для випікання і борошно для посипання сковорідки чи форми для випікання.

Як приготувати медово-вишневий пиріг

1. Попередньо слід приготувати горіхи для начинки. Викладіть їх в один шар на деко і відправте до розігрітої духовки. Сушіть, поки лушпиння на горіхах не почне рівномірно розтріскуватися.

2. Залиште підсушені горіхи до повного вистигання, а потім добре потріть, щоб лушпиння відпало.

3. Розігрійте духовку до 160 градусів С.

4. У невеликому сотейнику з’єднайте вишні, цукор та вершкове масло, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння та варіть, часто помішуючи, доки випарується половина соку, який пустять вишні. Зніміть з вогню і відставте у бік.

5. Нероз’ємну форму для випікання або сковорідку змастіть тонким шаром вершкового масла й посипте борошном.

6. Борошно, розпушувач та спеції змішайте разом в глибокій мисці.

7. Масло для тіста помістіть в чашу планетарного міксера чи глибоку миску й збивайте до побіління. Продовжуючи збивати, додайте по одному яйця та мед.

8. Додайте борошно зі спеціями й добре вимішайте.

9. Горіхи подрібніть у блендері до консистенції крихти.

10. Додати в тісто шоколад та подрібнені горіхи, вино і ще раз перемішайте.

Читайте також: Польський яблучний пиріг під меренговою “хмаринкою” – рецепт неймовірно ніжної випічки.

11. Викладіть вишні разом з соком у підготовлену форму, а зверху на них викладіть тісто та розрівняйте.

12. Відправте форму з пирогом до розігрітої духовки і випікайте 50-70 хвилин при температурі 160 градусів С. Перевіряйте готовність пирога зубочисткою – встромлена посередині коржа вона повинна виходити сухою.

13. Дістаньте вишневий пиріг з духовки і залиште на 20 хвилин вистигати.

14. За допомогою ножа відділіть корж від стінок форми. Накрийте форму тарілкою й обережно переверніть пиріг.

15. Залишити пиріг на тарілці до повного вистигання, а перед подаванням на стіл посипте його цукровою пудрою.

Цікаві новини для вас:

  1. Грушевий тарт татен – приготуйте французький пиріг по-новому.
  2. Цей смак ніколи не набридне: рецепт шарлотки від мами Лілії Цвіт.
  3. Осінній десерт за 15 хвилин – рецепт простої випічки від Ектора Хіменеса-Браво.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини