Лікер лимончелло – це алкогольний напій з яскравим смаком лимона, який дуже популярний в Італії. Він м’який і водночас освіжаючий, в ньому чудово поєднуються солодкий і кислий смаки, а післясмак – тривалий і дуже особливий. Тож лимончелло по праву можна назвати найкращим алкогольним напоєм на різдвяні свята. До того ж цей напій подобається і жінкам, і чоловікам!
Авторським рецептом лимончелло поділилася фудблогерка Дарія Дорошкевич на своїй сторінці в Instagram.
Читайте також: Справжній німецький штолен, якій “дозріває” до Різдва – рецепт, який завжди вдається.
Як наголосила блогерка, її рецепт відрізняється від оригінального, бо до справжнього італійського лимончелло входять горілка граппа та більш ароматні амальфійські лимони.
“Я адаптувала класику до українських реалій. І вже не можу вам гарантувати, що оригінал сподобається більше”, – попередила Дарія.
За її словами, головне в приготуванні лимончелло – терпіння.
“Чим довше простоїть, тим смачніше буде. Мінімум – 5-10 днів, а ідеально – від 20 днів”, – пояснила блогерка.
Тож якщо ви хочете зробити своїм друзям сюрприз на різдвяні і новорічні свята, приготуйте лимончелло вже зараз.
Інгредієнти:
- пляшка горілки 0,7 л
- 5-10 лимонів (залежить від соковитості та розміру)
- 250 г цукру
Читайте також: 5 гарячих напоїв на зиму, які підійдуть для Нового року та зігріють у холодну погоду.
Як приготувати лимончелло
1. Знімаємо цедру з 5 лимонів. Це треба зробити дуже акуратно, щоб зрізалася лише цедра. “Не треба знімати цедру на тертці, нам ще лимончелло пити”, – зауважила Дарія.
2. Вичавлюємо сік лимонів – має вийти 300-350 мл.
3. В сотейник вливаємо сік і додаємо цукор. На невеликому вогні нагріваємо суміш до розчинення цукру. “Якщо випадково перегріли, тоді зачекайте, коли сироп охолоне до кімнатної температури”, – попередила блогерка.
4. Переливаємо сироп в пляшку, додаємо до неї всю нарізану цедру і вливаємо пляшку горілки.
5. Закриваємо пляшку і ставимо її в темне прохолодне місце, де лимочелло чекатиме до свят.
6. Перед вживанням напій треба обов’язково процідити.